KVNR-directeur krijgt leiding Europese redersvereniging | Maritiem Nederland
Nieuws
KNVR-directeur Martin Dorsman:

KVNR-directeur krijgt leiding Europese redersvereniging

redactie | vrijdag 6 oktober 2017
Maritieme Cluster

KVNR-directeur Martin Dorsman is per 1 november benoemd tot secretaris-generaal van de ECSA, de European Community of Shipowners’ Associations.

Dorsman is vanaf 2006 in dienst van de KVNR, waar hij sinds juni 2011 directeur is. Hij vervulde veel internationale posities bij zowel de ECSA als bij de ICS, de mondiale koepel van redersverenigingen. Hij neemt de plaats in van de Belg Patrick Verhoeven die het ECSA-voorzitterschap verruilde voor een topfunctie bij de International Association of Ports and Harbors.

Een belangrijke uitdaging is het verder vergroenen van de sector, waardoor de CO2-uitstoot van de scheepvaart fors gaat afnemen. “De scheepvaart moet onderdeel zijn van de oplossing van het klimaatvraagstuk. Als secretaris-generaal van de ECSA kan ik daar een belangrijke rol bij spelen, samen met de internationale partners van ECSA”, zegt Dorsman.

"Tegelijkertijd dient Europa een aantrekkelijke vestigingslocatie te blijven voor reders, gezien de centrale positie van de scheepvaart in de maritieme cluster. Ook hier ligt een grote rol voor ECSA", aldus Dorsman.

Partners Maritiem Nederland