Kraanschip Gulliver kan op reis

Branche: Offshore, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Royal IHC heeft het zelf aangedreven DP2 kraanschip Gulliver opgeleverd aan Scaldis, een joint venture van de Belgische maritieme aannemers DEME, Jan De Nul en Herbosch-Kiere.

Het in China gebouwde kraanschip is afgebouwd op de werf van Rotterdam Offshore Group. Na succesvol verlopen sea trials en een 4000 ton load test is de Gulliver bedrijfsklaar. Het kraanschip is ontworpen door in house ontwerpbureau Vuyk Engineering. De Gulliver is een zusterschip van kraanschip Rambiz (eveneens in de vloot van Scaldis), wel zijn verschillende modificaties aangebracht.

De Gulliver wordt zowel ingezet bij de installatie van offshore infrastructuur, decommissioning en sloop van olie- en gasplatforms als de bouw van offshore windparken. Ook het plaatsen van zware brugdelen en het ruimen van onderzeese obstakels kan de Gulliver worden toevertrouwd.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland