Kotug Smit komt in Spaanse handen

Branche: Havens | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Na de verkoop van zijn deelneming in Saam Smit Towage, dat havensleepdiensten aanbiedt in Canada en Zuid-Amerika, verkoopt Boskalis nu ook zijn belang in Kotug Smit. Het slepersbedrijf, een joint venture van familiebedrijf Kotug en de Papendrechtse maritieme aannemer, wordt eigendom van het Spaanse Boluda.

Boskalis verwacht voor zijn 50 procentsbelang in de joint venture 90 miljoen euro in contanten te ontvangen. Kotug Smit heeft een omzet van circa 150 miljoen euro en beschikt over circa 65 sleepboten.

De joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en was destijds actief in elf havens in vier landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Volgens Boskalis heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd. Boskalis en Kotug menen dat een verdere consolidatie van de Europese havensleepmarkt wenselijk is, een visie die door Boluda wordt gedeeld.

Boluda is in 1837 opgericht. In 1920 zijn de havensleepactiviteiten vanuit Valencia, Spanje opgezet. Momenteel is dit familiebedrijf marktleider op de Spaanse en Franse markt en heeft het met een vloot van ruim 230 schepen een belangrijke internationale positie in de grote havens in Europa, Afrika, de Indische Oceaan en Latijns-Amerika.

Kotug Smit Towage en Boluda vullen elkaar goed aan, waardoor deze voorgenomen transactie voor alle stakeholders aantrekkelijk is. De transactie wordt naar verwachting in het tweede halfjaar van 2019 afgerond

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland