Kotug Smit doopt nieuwe tugs 'Rotterdam' en 'Beagle'

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Tijdens een drukbezochte 'Maatjes party' in de haven van Rotterdam vond de doopceremonie plaats van de 'Rotterdam' en de 'Beagle', twee nieuwe tugs die Damen heeft gebouwd voor Kotug Smit Towage.

In 2017 en 2018 heeft Damen in totaal vier tugs gebouwd voor de sleepdiensten die Kotug Smit verzorgt in Europese havens. De 'Rotterdam' en de 'Beagle' zijn beide actief in de Rotterdamse haven.

De 'Rotterdam' is een sleepboot van het type ASD 2913 en heeft een trekkracht van 80 ton. De doop van deze tug werd uitgevoerd door Janet van Bergen, echtgenote van loodsbootkapitein Tjitte de Groot, voorzitter van de Regional Pilots’ Corporation Rotterdam-Rijnmond.

De 'Beagle' is een iets compactere sleepboot van het type ATD 2412 Twin Fin. Renee Naaktgeboren, in 2017 gekozen als Young Port Talent of the year in Rotterdam, verrichte de doop van deze tug. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland