Kooiman bouwt LNG bunkerponton voor haven Antwerpen

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In opdracht van de Belgische gasnetwerkbeheerder Fluxys gaat scheepswerf Gebr. Kooiman een tweede LNG bunkerponton bouwen. Het ponton, de FlexFueler 002, wordt geëxploiteerd door Titan LNG in Amsterdam, tevens opdrachtgever voor het eerste bunkerponton.

Fluxys, Kooiman en Titan LNG hebben de handen ineen geslagen voor de bouw van de FlexFueler 002, een bunkerponton om LNG als scheepsbrandstof ruimer beschikbaar te maken in de Antwerpse haven en regio. Het ponton komt medio 2020 in gebruik en zal de scheepvaart ondersteunen in de omschakeling naar een schoner emissieprofiel. Titan LNG wordt de langetermijnoperator van het ponton.

Het ponton (76,40 m lang en 11,45 m breed) is uitgerust met vier vacuüm geïsoleerde tanks van elk 370 m3 voor het transport van LNG. Het ponton heeft geen zelfstandige voortstuwing en is voor assistentie bij het manoeuvreren uitgerust met een boegschroef. Aan de achterzijde van het ponton bevindt zich een control room en een eenvoudige accommodatie.

De thuislocatie van de FlexFueler 002 wordt kade 526/528 in de haven van Antwerpen. Fluxys heeft hier een concessie om LNG-bunkeringdiensten aan te bieden. Het nieuwe LNG bunkerponton is identiek aan de FlexFueler 001 die ook door Kooiman wordt gebouwd. De FlexFueler 001 zal binnen drie maanden in Amsterdam in gebruik worden genomen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland