Kooiman krijgt order Van Oord voor nieuwe waterinjectievaartuigen

Branche: Baggeren, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In opdracht van maritieme aannemer Van Oord gaat Kooiman Marine Group  twee state-of-the-art waterinjectievaartuigen bouwen. De nieuwe vaartuigen beschikken over systemen die zorgen voor een optimale inzetbaarheid. Het eerste vaartuig komt eind 2020 in de vaart.

Met de nieuwe vaartuigen versterkt Van Oord zijn positie als marktleider in waterinjectiebaggeren. De nieuwe generatie schepen zijn veelzijdig: ze kunnen niet alleen waterinjectiebaggeren, maar ook massflowen en powerjetten. Daarnaast beschikken de vaartuigen over deiningscompensatie en Dynamic Positioning waardoor het baggeren voorgeprogrammeerd en efficiënter kan verlopen. Dankzij de wendbaarheid en zeer geringe diepgang zijn de schepen uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het onderhoudsbaggeren van ondiepe havens.

Tijdens het ontwerp is veel aandacht besteed aan de energiehuishouding van beide schepen. Dankzij een hybride energiemanagementsysteem kunnen de vaartuigen energie uit restwarmte, die normaal verloren was gegaan, opslaan in accu’s. Deze energie wordt vervolgens onder meer gebruikt voor de voortstuwing. De installatie van diesel-elektrische motoren zorgt voor een verlaging van CO2-uitstoot. De nieuwe vaartuigen zullen voldoen aan de nieuwe IMO tier III-regelgeving voor het verminderen van schadelijke NOx emissies en zijn voorbereid op de EU stage V-regelgeving.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland