Koningin Máxima doopt Van Oords Vox Amalia

Branche: Baggeren, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Aan de Wilhelmina Kade in Rotterdam doopte koningin Máxima de Vox Amalia, de nieuwe sleephopperzuiger van Van Oord. Voor het bagger- en bouwconcern was de doopplechtigheid de afsluiting van de festiviteiten voor het 150-jarig bestaan. 

Na de doopceremonie speelde het honderdjarige Rotterdams Philharmonisch Orkest en zorgde DJ duo Sunnery James & Ryan Marciano voor meer muzikaal spektakel voor de 1.400 medewerkers en gasten van Van Oord. Tijdens een bezoek aan het schip ontmoette de koningin de bemanningsleden van de Vox Amalia. Aansluitend volgde een gesprek met de technici die de bouw van het schip begeleidde en met een groep jongeren van Generatie Z. Deze kinderen van medewerkers en aandeelhouders deelden hun ideeën over een duurzame toekomst.

Afgelopen zaterdag kregen medewerkers en hun familieleden de gelegenheid het schip te bezoeken. In 2018 vierde Van Oord zijn 150-jarig bestaan met diverse activiteiten, waaronder de doop van het subsea rock installatieschip Bravenes in mei en een internationaal symposium in de Laurenskerk in november. Tijdens dit symposium is de onderneming onderscheiden met het predicaat Koninklijk.

Vox Amalia

De Vox Amalia heeft een lengte van 158 meter, een breedte van 36 meter en een laadvermogen van 18.000 kubieke meter. Het schip is gebouwd in Spanje in opdracht van Van Oord. Na de doop worden er proefvaarten gedaan in Nederland. Vervolgens wordt het schip wereldwijd op waterbouwkundige projecten ingezet.

Na de doop gaat de Vox Amalia een aantal proefvaarten maken (foto: Van Oord)

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland