KNRM start bezorgdienst voor kerstbroden

Branche: Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Reddingboten van de KNRM komen doorgaans in ankergebieden voor de kust om zieken en gewonden van boord te halen. Afgelopen dagen combineerden de KNRM-vrijwillers uit Westkapelle, Neeltje Jans, Hoek van Holland, Scheveningen, Katwijk en IJmuiden hun werk met het uitdelen van kerstbroden bij voor anker liggende schepen.

De zeelui aan boord liggen soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust en dat betekent dat ze tijdens Kerst ver van huis zijn, zonder hun dierbaren. “En geloof me dat dat ook voor ogenschijnlijk stoere zeelui een hard gelag is”, stelt Edward Zwitser, die de actie namens de KNRM coördineert. Behalve kerstbroden ontvangt de bemanning ook wenskaarten, gemaakt door kinderen van lokale basisscholen.

Uit voorgaande jaren wisten de vrijwilligers dat de kerstbroden, beschikbaar gesteld door lokale bakkers, enthousiast worden ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen. En dat betekent voor beide partijen een goed begin van kerstdagen. Zwitser: “Voor onze mensen is het langszij gaan bij en het overspringen op zeeschepen een goede oefening en voor de zeelui betekent de persoonlijke aandacht wat broodnodige warmte in deze voor hen verder stille kerstperiode."

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland