Kapitein Rooiboskanaal beperkt hinder bouw 'Terneuzen'

Branche: Havens | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 6 mei is een tijdelijk doorgangskanaal bij de Nieuwe Sluis Terneuzen officieel in gebruik genomen. Het Kapitein Rooiboskanaal is voor de scheepvaart van en naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Aannemerscombinatie Sassevaart bedacht het kanaal om de hinder van de bouw voor de scheepvaart te verminderen.

Dankzij het nieuwe doorgangskanaal kan de scheepvaart tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen nog enige tijd gebruik maken van de Middensluis. Dat is van belang voor de maritieme doorgang in North Sea Port. De Middensluis kan nu tot medio 2021 gebruikt worden, in plaats van tot medio 2019.

Binnenvaartschip Lurona voer op 4 mei als eerste door het Kapitein Rooiboskanaal. Schepen met een maximale lengte van 105 m, maximaal 9,5 m breedte en 3 m diepgang kunnen erdoor. Schepen met een diepgang van meer dan 3 m moeten gebruik maken van de Oostsluis. Die is, onder voorwaarden, verdiept van 4,30 naar 4,80 m.

Kapitein Rooibos

De naam dankt het kanaal aan de Zeeuwse band de Lamaketta’s. Zij hebben een populair lied over een Zeeuws-Vlaamse zeeheld die in de 17e eeuw de wereldzeeën onveilig maakte, Kapitein Rooibos. Via een oproep op social media om een ludieke naam te bedenken voor het tijdelijk doorvaartkanaal, kwam deze kapitein als winnaar uit de bus.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland