Belgisch-Nederlandse joint venture gaat Canal Martín García uitdiepen

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Een 50/50 joint venture van het Belgische baggerconcern DEME en Royal Boskalis Westminster heeft de opdracht binnengehaald voor het baggeronderhoud en verdiepen van Canal Martín García tussen Uruguay en Argentinië.

Het kanaal bevindt zich in het noordelijk deel van het 50 km brede estuarium van de Rio de la Plata. Het contract voor vijf jaar heeft een totale waarde van ongeveer 110 miljoen euro. 

Het Martín García-kanaal is het belangrijkste toegangskanaal naar zowel Nueva Palmira, de tweede haven van Uruguay, als naar de Río Uruguay. Het belangrijkste doel van het baggerproject is het verdiepen en ouderhouden van het kanaal op 34 voet diepte.

De werkzaamheden voor het verdiepen van het kanaal worden in 2018 uitgevoerd. Hierbij zal met behulp van twee sleephopperzuigers circa 6 miljoen kubieke meter aan zand en slib worden verwijderd en zal een grote backhoe grondverzetmachine worden ingezet om circa 500.000 kubieke meter klei en steen te verwijderen.

Het daaropvolgende vierjarige onderhoudscontract omvat het jaarlijks verwijderen van circa 5 miljoen kubieke meter zand en slib. Deze werkzaamheden zullen met behulp van een sleephopperzuiger worden uitgevoerd.

DEME was begin jaren negentig ook betrokken bij de aanleg van het Canal Martín García (foto: DEME)

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 08-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland