Jeugd in hoofdrol tijdens Johan de Witt Conferentie 2018

Branche: Marine, Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Tijdens de Johan de Witt conferentie 2018 geven young professionals hun visie over modern maritiem leiderschap, innovatie en de positie van de zeemacht in de Nederlandse maatschappij. De conferentie, die op 6 september in Rotterdam wordt gehouden, heeft als thema: 'De jeugd bepaalt de koers'. 

De conferentie vindt daags voor de Wereldhavendagen in Rotterdam plaats. Naast een zaal vol maritieme deelnemers, worden de jongeren van repliek gediend door een expertpanel. Namens de politiek komt Eerste Kamer-voorzitter Ankie Broekers Knol. Naast haar bestaat het panel uit voormalig Fox IT-topman Ronald Prins en Commandant der Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer.

De jongerenteams hebben afgelopen half jaar drie thema’s uitgewerkt:

  • The Millennial Navy: hoe combineren we hiërarchisch leiderschap met een genetwerkte marine?
  • Innovating for the Future: hoe integreren we ultrasnelle technologie in wendbare maritieme Tesla’s?
  • In the Heart of Society: hoe maken we de marine onderdeel van de maatschappij in de digitale eeuw?

Visie van jongeren

Tijdens de conferentie geven jonge professionals hun visie op deze onderwerpen. Daarbij worden vragen beantwoord als: hoe zou ik dit thema aanpakken als ik het voor het zeggen had? Hoe zou ik ervoor zorgen dat deze ideeën tot hun recht komen? Welk leiderschap is nodig om innovatieve jongeren zoals ik, de ruimte te geven om dit te realiseren?

De ideeën van de jongeren worden gespiegeld aan de deelnemers van de conferentie en het expertpanel. Daarmee wordt een open dialoog gecreëerd tussen de generatie van de toekomst en de bestuurlijke top die deze toekomst vormgeeft. Futuroloog Richard van Hooijdonk leidt de conferentie in met zijn visie op de toekomst. Bovendien zal hij als moderator de discussies met de jongeren begeleiden.

De conferentie vindt donderdagmiddag 6 september plaats in ‘Hal 4 aan de Maas’ in Rotterdam. De conferentie is een initiatief van de stichting P3M en de Alumnivereniging van het Koninklijk Instituut voor de Marine. Iedereen die de jeugd in de maritiem-militaire sector een warm hart toedraagt, is van harte uitgenodigd om de conferentie bij te wonen. Inschrijven kan via www.johandewittconferentie.nl.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland