Jan De Nul verdiept havenmonding Port Hedland

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Jan De Nul Group heeft een opdracht verworven om een veilige en duurzame toegang tot de haven van Port Hedland te garanderen. Dit project behoort tot de tweede fase van het Channel Risk and Optimisation Project van de havenautoriteit om de ontwikkeling van de Australische haven op lange termijn te ondersteunen.

De afgelopen jaren voerde Jan De Nul als hoofdaannemer al verschillende baggerprojecten uit voor het verdiepen en onderhouden van de haven. “We zijn zeer tevreden dat we opnieuw kunnen samenwerken met de havenautoritieit van Port Hedland aan de verdere ontwikkeling van de haven. We kunnen daarbij steunen op onze kennis en expertise uit de voorgaande baggerprojecten in deze haven om dit tot een succesvol einde te brengen”, zegt David Jonckheere, Area Manager Oceanië en Azië bij Jan De Nul Group.

Jan De Nul zal hiervoor de grote snijkopzuiger 'Niccoló Machavelli' met een totaal vermogen van 24.000 kW inzetten. Verwacht wordt dat de baggerwerken tegen de zomer van 2019 afgerond zullen zijn. Het eindresultaat is een vaarroute voor noodsituaties naast het bestaande maritieme toegangskanaal, verbeterde toevluchtzones en een grotere diepgang in het toegangskanaal.

Grootste exporthaven

Port Hedland ligt in het noordwesten van Australië en is de grootste exporthaven van het land. Het is ook de grootste exporthaven van mineralen in de wereld, met ijzererts als belangrijkste exportproduct. 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland