Tienjarige concessie voor Jan De Nul in Bangladesh

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Dochteronderneming van Jan De Nul Group, Payra Dredging Company Limited (PDCL), heeft een concessieovereenkomst afgesloten met de havenautoriteit van Payra (PPA) voor de verdieping van het Rabnabad-kanaal in de twee na grootste zeehaven van Bangladesh. Ook gaat PDCL tien jaar lang onderhoudsbaggerwerk uitvoeren.

“Jan De Nul voert al vele jaren grote PPS-contracten uit in Europa en Zuid-Amerika”, zegt David Jonckheere, Area Manager bij Jan De Nul Group. “We kunnen dit soort projecten aannemen en helpen bij de ontwikkeling van lokale infrastructuur die vaak van vitaal belang is voor de verdere economische ontwikkeling van een land.”

Jan De Nul wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het baggeren en de inbedrijfstelling van het toegangskanaal, van zwaaikommen, anker- en aanlegplaatsen om de haven toegankelijk te maken voor grotere zeeschepen. Voor de verdieping zal Jan De Nul negen baggerschepen inzetten, waaronder een aantal van de meest krachtige cutterzuigers ter wereld. Zodra de verdieping voltooid is, zal Jan De Nul tien jaar onderhoudsbaggerwerk uitvoeren.

Tijdens de onderhoudsperiode plannen PPA en Jan De Nul conform het ontwikkelde masterplan om de zeehaven van Payra verder te ontwikkelen tot een echte diepzeehaven. De regering van Bangladesh beschouwt de ontwikkeling van de haven van Payra van vitaal belang voor een snelle en efficiënte ontwikkeling van de infrastructuur en de handel in Bangladesh. Volgens BSS, het nationale nieuwsagentschap van Bangladesh, is voor het totale project ruim 864 miljoen euro gereserveerd.

Lokaal personeel

Binnen het contract verbindt Jan De Nul Group zich er ook toe om het personeel van PPA op te leiden. Lokale werknemers zullen praktische ervaring verwerven in het uitvoeren van offshore baggerwerken. Het feit dat ze ter plaatse op de werf en aan boord van de schepen zullen kunnen gaan, zal deze opleiding volgens de Belgische maritieme aannemer bijzonder doeltreffend maken.

 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland