Jan De Nul ontvangt financiering uit tolheffing in Ecuador

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Jan De Nul gaat het 95 km lange toegangskanaal tot de haven van Quayaquil in Ecuador baggeren en onderhouden. De maritieme aannemer financiert zelf de kosten van de concessie, die via tolheffing moeten worden terugverdiend.

Door de bagger- en onderhoudswerkzaamheden moet de haven van Guayaquil kunnen concurreren met de modernste Latijns-Amerikaanse haventerminals langs de Stille Oceaan, wat een boost zal geven aan de Ecuadoraanse economie en bevolking.

Voor dit contract moet het bestaande toegangskanaal van 9,6 meter diep verder uitgediept worden. Voortaan moeten schepen bij hoogwater en met een diepgang van 12,5 meter de haven in kunnen varen. Jan De Nul zal voor deze baggerwerken drie sleephopperzuigers en een cutterzuiger inzetten. In de maritieme toegang tot het havenkanaal, lokaal bekend als ‘Los Goles’, zal Jan De Nul ook de rotsformaties op de zeebodem verwijderen met behulp van een zelfvarende cutterzuiger van het type 'Ibn Battuta'.

Verder zal Jan De Nul instaan voor het opzetten van een state-of-the-art VTS - een verkeerscontrole- en tolheffingssysteem - alsook voor het baggeren van het scheepvaartkanaal in de Guayas-rivier. 

Na afronding van de baggerwerkzaamheden in 2019 gaat de concessie van 25 jaar exploitatie en onderhoud in. 

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland