Jan De Nul ondertekent concessie in Ecuador

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Het gemeentebestuur van Guayaquil en Jan De Nul Group hebben op 5 december de concessie ondertekend voor het baggeren en onderhouden van het 95 kilometer lange toegangskanaal tot de haven van Guayaquil.

Het contract werd eerder dit jaar, op 5 oktober, toegekend aan de Belgische baggeraar en waterbouwer. “Deze nieuwe uitdaging zet ons op de kaart aan de Westkust van Latijns-Amerika”, zegt Jan Neckebroeck, Area Manager voor Latijns-Amerika bij Jan De Nul Group. “Dankzij dit contract zal de haven van Guayaquil kunnen concurreren met de modernste Latijns-Amerikaanse haventerminals uit de buurlanden, wat een boost zal geven aan de Ecuadoraanse economie en bevolking.”

Jan De Nul tekent niet alleen voor de verdieping van het 95 km lange toegangskanaal, het bedrijf is ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de exploitatie van het kanaal gedurende 25 jaar na de verdiepingswerken. De baggeraar financiert zelf de kosten voor deze baggerwerken en zal deze via tolheffing op de scheepvaart recupereren.

Jan De Nul zal het bestaande toegangskanaal naar de haven verdiepen tot zo’n 12,5 meter, en de Guayas-rivier tot 7,5 meter. In de maritieme toegang tot het havenkanaal, lokaal bekend als ‘Los Goles’, zal Jan De Nul ook de rotsformaties op de zeebodem verwijderen.

Voor de baggerwerken zet Jan De Nul drie middelgrote sleephopperzuigers en één grote cutterzuiger in. Voor de verdieping van het toegangskanaal, die minder dan een jaar zal duren, moet 25 miljoen m3 materiaal worden verwijderd. De baggerwerken in de Guayas-rivier zullen drie jaar in beslag nemen.

Tolheffing

De betaling van de baggerwerken gebeurt via tolheffing op de scheepvaart door het kanaal. Daarom zal Jan De Nul ook een state-of-the-art Vessel Traffic Service en een tolheffingssysteem installeren.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland