Jan De Nul kuist vervuilde stranden aan de Côte d'Azur

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Jan De Nul Group schiet Frankrijk te hulp om de met olie vervuilde stranden aan de Middellandse Zee te zuiveren. Envisan, de milieudochter van de bagger- en bouwgroep, ontving hiervoor een opdracht van het Franse bedrijf Le Floch Dépollution.

Begin oktober kwamen twee schepen met elkaar in aanvaring op de Middellandse Zee. Hierdoor ontstond een lek in de brandstoftanks. Een groot deel van de vervuiling bereikte na enkele dagen de stranden van Zuidwest-Frankrijk in de departementen Côte d'Azur en Var. 

De verzekeringskantoren van de betrokken reders gaven Le Floch Dépollution opdracht om de gevolgen van de calamiteit aan te pakken. Envisan krijgt het mandaat om al het verontreinigde zand in zijn grondreinigingscentrum nabij Toulon te verwerken, waar het met fysicochemische wassing gereinigd zal worden. Voorlopig gaat dit om 2.000 ton zand, maar aangezien er nog steeds vervuiling aanspoelt, kan deze hoeveelheid nog toenemen.

Momenteel bekijkt Envisan in overleg met lokale milieu-instanties of het mogelijk is om het propere zand na de behandeling te hergebruiken om de afgegraven stranden opnieuw aan te zuiveren. Een mooi voorbeeld van circulaire economie.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland