Jan De Nul neemt MPI Discovery over van Vroon

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Jan De Nul Group neemt offshore installatieschip MPI Discovery over van rederij Vroon. Ook de bemanning van het schip en enkele MPI-medewerkers verkassen naar de Belgische waterbouwer.

Jan De Nul kan hiermee de offshore windsector een betrouwbare oplossing voor baanbrekende projecten aanbieden, zegt Philippe Hutse, offshore director Jan De Nul Group. "Om onze expansie in Europa, maar ook wereldwijd verder te ondersteunen investeren we verder in onze middelen om offshore windprojecten uit te voeren. De MPI Discovery zal onze positie op de markt aanzienlijk versterken."

Het offshore installatieschip MPI Discovery is speciaal ontworpen om offshore windturbines en funderingen te transporteren en te installeren. De belangrijkste kenmerken van het schip zijn de hijskraan met een hijsvermogen van 1.000 ton, een hulpkraan van 50 ton, een maximale werkdiepte van 40 meter, een draagvermogen van 6.000 ton en accommodatie voor 112 personen. Het schip is 140 meter lang en is uitgerust met zes poten om zichzelf boven het zeeniveau te tillen en te werken zonder enige impact van de golven.

Offshore windexpertise

Onlangs kondigde Jan De Nul de toekenning van de bouw van het offshore windpark Northwester 2 in België aan, een project dat in juni 2019 van start zal gaan. En eerder dit jaar nog lanceerde de waterbouwer zich als eerste Europees bedrijf op de Aziatische offshore windmarkt met de ondertekening van twee grote offshore windprojecten in Taiwan: het Formosa 1 Phase 2 OWF project in opdracht van Formosa Wind Power Co. en het Changhua OWF project in opdracht van Taiwan Power Company.

MPI Offshore, gevestigd in Stokesley (VK) en Breda, maakt deel uit van de Vroon Group. Met een vloot van vier gespecialiseerde offshore installatieschepen was MPI de afgelopen dertien jaar actief op talrijke offshore windprojecten in bijna alle landen aan de Noordzeekust en rondom de Baltische Zee. Daarnaast biedt het bedrijf diensten aan op het gebied van engineering, consulting, bemanning en materieel.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland