Jan De Nul bekroond voor duurzame baggermethode

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Jan De Nul Group heeft de ‘DPC Coastal Port Dredging Project of the Year’ award gewonnen voor zijn duurzame aanpak van havenbaggerwerken.

Van augustus 2017 tot april 2018 baggerde Jan De Nul Group 4 miljoen m³ kleisteen in de Taiwanese haven van Linkou. De gebaggerde sedimenten werden vervolgens gebruikt om de nabijgelegen haven van Taipei uit te breiden. Volgens de jury "een mooi voorbeeld van circulaire economie en een win/win situatie voor milieu en opdrachtgever".

Om de grote hoeveelheden te kunnen baggeren en opspuiten binnen de vooropgestelde deadlines, werkten twee types schepen simultaan samen: een cutterzuiger sneed eerst de harde kleisteen los, waarna een sleephopperzuiger de sedimenten kon baggeren en meteen naar de haven van Taipei kon brengen om daar op te spuiten voor de havenuitbreiding.

Het vooraf snijden van de kleisteen met een cutterzuiger en het daaropvolgend baggeren en opspuiten met een sleephopperzuiger werd op dergelijke schaal nooit eerder toegepast.

De activiteiten van beide schepen moesten perfect gesynchroniseerd verlopen om de gezamenlijke productie te optimaliseren, cruciaal om de grote hoeveelheden te kunnen verwerken en de gestelde deadline te kunnen halen.

Innovatie en duurzaamheid

De prijs is ingesteld door vakblad IHS Dredging and Port Construction (DPC). Met deze jaarlijkse awards wil DPC innovatie, efficiëntie en duurzaamheid binnen de sector promoten.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland