Jan De Nul begint aan bouw Taiwanees offshore windpark

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Jan De Nul Group is begonnen met de bouw van het Changhua windpark voor de kust van Taiwan. Voor deze opdracht is de Belgische maritieme aannemer een samenwerking aangegaan met de Japanse windturbinefabrikant Hitachi.

In de eerste fase worden de kabels aan land geïnstalleerd. De kabels worden in een ondergronds geul van 13 kilometer gelegd en dienen voor een verbinding van het bestaande substation aan land met de kabelinterface aan de kust. Op die interface zal in de loop van 2020 de onderzeese kabel worden aangesloten om zo het offshore windpark met het vasteland te verbinden. Het onshore installatiewerk zal 20 maanden in beslag nemen.

Het Changhua offshore windpark zal 21 offshore windturbines van 5,2 MW elk bevatten, voor de kust van Fangyuan in West-Taiwan. Het windpark moet eind 2020 worden opgeleverd.

Het contract van Jan De Nul voor dit project omvat het ontwerp, de fabricatie en de installatie van alle funderingen, het leveren en leggen van de off- en onshore kabels, het upgraden van de elektrische installaties en het transformatorstation en het plaatsen van de windturbines, evenals het onderhoud voor een periode van vijf jaar.

Downwind rotor

Hitachi is verantwoordelijk voor de bouw, de montage, de werking en het onderhoud (O&M) van de offshore windturbines met 'downwind rotor'. De funderingen en turbines moeten niet alleen bestand zijn tegen rukwinden maar ook tegen tyfoongolven en -winden en tegen seismische belastingen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland