Hefschip Sea Installer krijgt makeover bij Damen Duinkerken

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In acht dagen tijd heeft Damen Shiprepair Dunkerque een complete makeover verzorgd van het 132 meter lange hefschip Sea Installer van GeoSea. Het schip werd overgeschilderd in DEME-groen en is weer in topconditie om grote windturbines in Europese windparken te installeren.

Het belangrijkste onderdeel van de makeover was het plaatsen van vier nieuwe stalen spudpalen, van 160 ton per stuk, op de uiteinden van het schip. Hiervoor werd onder meer een 700 tons rupskraan ingezet.

Tijdens het verblijf in het dok werd ook het materiaal aan boord (trappen, hekwerk en containers) vernieuwd. Daarnaast kreeg het hefschip een nieuw verfje: de blauwe en witte kleuren van operator A2SEA maakten plaats voor de groene huiskleur van DEME, het moederconcern van GeoSea.

Windturbines bij Oostende

De Sea Installer kan meteen aan het werk in offshore windpark Rentel voor de kust van Oostende. Hier moeten 42 Siemens 7MW windturbines worden geïnstalleerd. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 10-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland