Nieuws

 • Royal Caribbean opent maritiem trainingscentrum bij Simwave

  Cruiserederij Royal Caribbean heeft een nieuw maritiem trainingscentrum gevestigd bij Simwave, Barendrecht. De rederij gaat hier in het vervolg al haar technische en maritieme bemanningsleden trainen.

  Verder lezen ›

 • Kottervloot gaat onzekere tijd tegemoet

  In 2018 behaalde de Nederlandse kottervloot nog een winst van 54 miljoen euro. Voor dit jaar is het nog maar de vraag of de winst daar in de buurt komt. Met ingang van 1 juni verliezen 42 kotters hun pulsontheffing en dat zal dit jaar ongetwijfeld effect hebben op het totale eindresultaat. Dat de kottervloot een onzekere tijd tegemoet gaat, staat als een paal boven water.

  Verder lezen ›

 • Tewaterlating Duitse waddenferry bij Thecla Bodewes

  Op 8 april is de 250 pax waddenferry 'Adler Rüm Hart' te water gelaten vanaf de werf van Thecla Bodewes in Harlingen.

  Verder lezen ›

 • Royal IHC levert 2.000ste baggerpomp

  Royal IHC heeft deze week de 2000ste baggerpomp afgeleverd. Om deze mijlpaal te vieren werd een selecte groep klanten en partners uitgenodigd voor de 'Royal IHC Pump Experience'. 

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul bestelt mega jack-up schip

  Jan De Nul heeft een derde offshore jack-up schip besteld bij Cosco  in China.  Dankzij een hoofdkraan met een hefvermogen van meer dan 3.000 ton kan de 'Voltaire'de hernieuwbare energiesector helpen om een nieuwe generatie van windmolenparken op zee te bouwen. Het schp moet in 2022 gereed zijn.

  Verder lezen ›

 • Waterstofschip Energy Observer tot 14 april in Amsterdam

  De Energy Observer, het eerste schip dat volledig door waterstof wordt aangedreven, ligt een week lang in Amsterdam. De Franse catamaran maakt in zes jaar een wereldreis met 101 tussenstops in vijftig landen om het gebruik van waterstof in fuel cells onder extreme weersomstandigheden uit te testen. 

  Verder lezen ›

 • Nederlandse loodsen kiezen voor biobrandstof GoodFuels

  Alle schepen van het Nederlands Loodswezen in de regio Rotterdam-Rijnmond voegen 30 procent biobrandstof van GoodFuels toe aan hun brandstofmix. Hiermee reduceren ze hun CO2-emissie met 25 procent. GoodFuels werkt samen met bunkerbedrijf Reinplus Fiwado om de loodsschepen te voorzien van biobrandstof.

  Verder lezen ›

 • Arriva Danmark bestelt nog twee elektroveerboten bij Damen

  Afgelopen zomer werd bekend dat Damen vijf elektroveerboten van het type 2306 E3 gaat bouwen voor Arriva Danmark. De schepen gaan varen op de waterwegen van Kopenhagen. Omdat de routes die de ferries gaan varen langer zijn dan aanvankelijk was voorzien, heeft Arriva de order uitgebreid tot zeven schepen.

  Verder lezen ›

 • Grootschalige anti-terrorisme oefening in haven Rotterdam

  Van 8 tot 11 april vindt in de Rotterdamse haven de anti-terrorismeoefening Port Defender Rotterdam plaats. Koninklijke Marine, Luchtmacht, Dienst Speciale Interventies (DSI), Kustwacht, Havenbedrijf Rotterdam, Politie eenheid Rotterdam en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond trainen op een groot openbare orde incident of acute terrorismedreiging.

  Verder lezen ›

 • Bedrijven die urgentie Brexit onderschatten missen de boot

  "Een kort uitstel van de Brexit verandert niets aan de urgentie", aldus Fenex, Evofenedex, Transport & Logistiek Nederland, Deltalinqs, Douane, Stena Line, DFDS, CLdN, P&O Ferries, de havens van Rotterdam en Amsterdam en Portbase in een gezamenlijk persbericht. Transportbedrijven die wachten met aanmelden bij Portbase dreigen letterlijk de boot te missen.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland