Nieuws

 • Innovatiefonds moet bittere pil pulsvisserij vergulden

  Om de bittere pil van het Europese verbod op pulsvisserij en het intrekken van een groot aantal vergunningen van pulsvissers te vergulden, stelt minister Schouten van LNV een innovatiefonds van 15 miljoen euro beschikbaar. Helemaal nieuw is dit fonds niet, want het wordt in het regeerakkoord al aangekondigd.

  Verder lezen ›

 • Naval Energies wint energie uit zeewater

  Naval Energies, een dochterbedrijf van de Franse Naval Group, gebruikt een platform van Dassault voor het ontwikkelen van drijvende windturbines voor offshore windparken en voor OTEC-systemen (Ocean Thermal Energy Conversion) die energie opwekken uit zeewater.

  Verder lezen ›

 • DEME bundelt offshore activiteiten in aparte divisie

  Volgens een bericht op de Belgische transportnieuwswebsite Flows brengt maritieme aannemer DEME de activiteiten van GeoSea, Tideway, A2Sea en EverSea samen in DEME Offshore. 

  Verder lezen ›

 • Boskalis neemt belang in geotechnische diensten Horizon

  Boskalis heeft heeft een meerderheidsbelang van 62,5 procent verworven in de Horizon groep in de Verenigde Arabische Emiraten. Tot de belangrijkste activiteiten van Horizon behoren maritiem geofysische surveydiensten en geotechnische diensten.

  Verder lezen ›

 • Marina voor superjachten is een van de vele plannen voor Rijnhaven

  Een Marina voor superjachten is een van de vele plannen voor de herinrichting van de Rijnhaven in Rotterdam. Volgens het 'Ambitiedocument Rijnhaven' van de gemeente Rotterdam biedt het gebied rond de binnenhaven sowieso al ruimte voor 800 tot 1500 woningen, een stadspark, een wandelboulevard en een stadsstrand.

  Verder lezen ›

 • Nederland ratificeert verdrag voor duurzame scheepssloop

  Nederland ratificeert als achtste land de zogenoemde ‘Hongkong conventie’. Dit verdrag biedt regelgeving voor een verantwoorde sloop van schepen wereldwijd, door zowel zeevarende landen als landen waar scheepssloop plaatsvindt. Het verdrag treedt pas in werking bij ondertekening van ten minste vijftien landen.

  Verder lezen ›

 • Sendo Liner draagt bij aan meer efficiënte en schonere binnenvaart

  “De 'Sendo Liner' weerspiegelt onze eigen filosofie voor een meer efficiënte en schonere binnenvaart", zegt scheepsbouwer Concordia Damen bij de doop van het toekomstgerichte binnenvaartschip. De Sendo Liner is modulair ontworpen, biedt meer ladingcapaciteit en beperkt de CO2-uitstoot per container met 40 procent.

  Verder lezen ›

 • Samenwerking binnenvaart in Amsterdam-Utrecht-Rotterdam corridor

  Om de wachttijden voor de binnenvaart bij de Rotterdamse deepsea terminals te beperken gaan TMA Logistics, Container Terminal Utrecht (CTU) en Vero Container Logistics (VCL) samenwerken. Naast de deepsea terminals ondersteunen Port of Rotterdam, Port of Amsterdam en duurzaam logistiek programma Lean & Green Europe het initiatief.

  Verder lezen ›

 • Vopak investeert in groot zonnepark in Eemshaven

  Samen met investeringsfonds Whitehelm en Groningen Seaports heeft Vopak het plan opgevat om een groot zonnepark aan te leggen in de Eemshaven. Met een totaal opgesteld vermogen van 27 MW wordt dit een van de grootste zonneparken in Nederland.

  Verder lezen ›

 • Containeroverslag stuwt totale overslag Rotterdamse haven

  Met 4,5 procent meer volume in tonnen was de containeroverslag de stuwende kracht achter de groei van het totale overslagvolume in de haven van Rotterdam in 2018. Het Havenbedrijf zag de omzet licht dalen terwijl de winst iets hoger uitkwam.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 2-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland