Nieuws

 • Jan De Nul bekroond voor ingenieus uitlaatgas filtersysteem

  Jan De Nul Group is in Dubai bekroond voor zijn innovatieve en groene ontwerp van schepen met extreem lage emissies. De Belgische maritieme aannemer kiest niet voor schone brandstoffen, maar voor een ingenieus uitlaatgas filtersysteem dat eerder met succes is toegepast door Zwitserse tunnelbouwers.

  Verder lezen ›

 • EIC reikt Open Poort prijzen 2018 uit

  EIC Mainport Rotterdam (EIC) in Rozenburg heeft de winnaars van de Open Poort prijzen 2018 bekend gemaakt. Het gaat om bedrijven die excursies verzorgen in de Rotterdamse haven voor leerlingen en studenten.

  Verder lezen ›

 • Boskalis verwerft grootste kabellegcontract ooit

  Boskalis gaat kabels installeren voor de offshore netverbinding Ostwind 2. Het contract met het Duitse energiebedrijf 50Hertz voor het leggen van 270 km kabel heeft een waarde van meer dan 250 miljoen euro en is daarmee het grootste contract in zijn soort dat Boskalis ooit heeft verworven. 

  Verder lezen ›

 • Damen Shipyards Gorinchem veilt overtollig materiaal

  Altijd al een aluminium helikopterdek in de achtertuin willen hebben? Damen Shipyards Gorinchem doet een z.g.a.n. exemplaar in de verkoop. Behalve het helikopterdek worden tandwielreductiekasten, een scheepsblusmonitor, stalen brandwerende deuren, marifoons, heaters en andere spare parts ter veiling aangeboden. 

  Verder lezen ›

 • Van Oord mag zich nu ook Koninklijk noemen

  Koning Willem-Alexander heeft Van Oord onderscheiden met het predicaat Koninklijk. Tijdens het symposium voor het 150-jarig jubileum van de Rotterdamse maritieme aannemer ontving ceo Pieter van Oord de oorkonde uit handen van Jaap Smit, commissaris van de koning in de provincie Zuid-Holland.

  Verder lezen ›

 • Van Oord viert jubileum met symposium over klimaatverandering

  Met topdiplomaat Christiana Figueres als gastspreker op het symposium 'Mastering the elements' over klimaatverandering en energietransitie vierde Van Oord het 150-jarig bestaan. Staatssecretaris Barbara Visser nam het eerste exemplaar van het boek 'Grondleggers' in ontvangst, een bedrijfsgeschiedenis over 150 jaar Van Oord.

  Verder lezen ›

 • Vissersbond schrijft visie 'Windmolenparken op zee'

  Deze week begint de bouw van Borssele I en II, het grootste offshore windpark ter wereld. De 8 megawatt-windmolens in dit park zijn hoger dan de Euromast (185 m) en hebben rotorbladen van 81 meter. De Nederlandse Vissersbond heeft grote zorgen over deze ontwikkeling, zo blijkt uit de visie 'Windmolenparken op zee'.

  Verder lezen ›

 • Ekofish haalt Pon Power en EST-Floattech aan boord

  Vissersbedrijf Ekofish heeft Pon Power en EST-Floattech aan boord gehaald als leverancier om mee te bouwen aan de meest duurzame vissersboot van Nederland.

  Verder lezen ›

 • Damen Shiprepair Vlissingen bouwt mee aan topside Duits windpark

  Tien maanden na de start van de assemblage van het offshore substation voor windpark Deutsche Bucht in de productiehal van Damen Shiprepair Vlissingen (DSV) is de topside naar buiten gerold. De afbouw vindt plaats in de open lucht.

  Verder lezen ›

 • The Ocean Cleanup werkt nog niet

  In de eerste vier weken na de inbedrijfstelling doet The Ocean Cleanup nog niet wat hij moet doen: plastic verzamelen. Het bedrijf van Boyan Slat wil nu de instroomopening van de buisvormige drijver vergroten. Dit moet het ronddobberende afval wel insluiten.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 10-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland