Nieuws

 • Jan De Nul doopt offshore installatieschip Taillevent

  In de haven van Oostende kreeg Jan De Nul's nieuwe offshore installatieschip een nieuwe naam: Taillevent. Met twee installatieschepen verwacht de maritieme aannemer de offshore windsector nog beter en sneller te kunnen bedienen.

  Verder lezen ›

 • Bijzonder transport: deuren nieuwe zeesluis IJmuiden

  De deuren van de nieuwe zeesluis in IJmuiden zijn onderweg naar Nederland. Op 23 oktober zijn de deuren per schip vertrokken uit Zuid-Korea. De verwachting is dat zij nog voor de Kerstdagen in Nederland zijn.

  Verder lezen ›

 • Sif en EEW SPC leveren funderingen voor Borssele 1+2

  Sif en het Duitse EEW Special Pipe Constructions gaan ieder de helft van de 94 funderingen leveren voor offshore windpark Borssele 1+2. Bij de inkoop heeft opdrachtgever Ørsted gekozen voor een mix van lokale en internationale leveranciers.

  Verder lezen ›

 • Heerema verlegt grenzen in offshore lifting

  Heerema Marine Contractors (HMC) heeft een grensverleggende manier van offshore lifting ontwikkeld met behulp van vier parallel werkende kranen. Hiermee is het mogelijk om complete topsides of jackets integraal te installeren of te verwijderen. De hijstechniek is deze week met succes getest in de Golf van Mexico.

  Verder lezen ›

 • Damen Shipyards en Saab Kockums bekrachtigen samenwerking

  Tijdens de Euronaval beurs in Parijs hebben Damen Shipyards Group en Saab een intensieve samenwerking aangekondigd. Een eerste gezamenlijk project is de ontwikkeling van een nieuwe expeditionaire onderzeeboot ter vervanging van de bestaande Walrus-klasse.  

  Verder lezen ›

 • Eemshaven wordt tweede vestiging Bow Terminal

  Bow Terminal uit Vlissingen breidt haar offshore windactiviteiten uit met een nieuw logistiek knooppunt in de Eemshaven. In het oostelijk deel van de Eemshaven (Wilhelminahaven) heeft het bedrijf 22 ha grond aangekocht. 

  Verder lezen ›

 • China opent langste zeebrug (55km)

  Op 23 oktober heeft de Chinese president Xi Jinping de langste zeebrug ter wereld geopend. De brug verbindt Hongkong, Macau en de Chinese stad Zhuhai. De bouw heeft negen jaar geduurd.

  Verder lezen ›

 • ABN Amro, Samsung en haven Rotterdam stappen in blockchain-pilot

  ABN Amro, Samsung SDS en Havenbedrijf Rotterdam beginnen met een pilot op basis van blockchaintechnologie. Doel is een papierloze integratie van fysieke, administratieve en financiële stromen bij containertransport.

  Verder lezen ›

 • Havens sorteren voor op Brexit en automatiseren vrachtvervoer per veerboot

  Samen met Deltalinqs, Douane, FENEX, Evofenedex, TLN en ferrybedrijven Stena Line, DFDS, CLdN en P&O sorteren de havens van Rotterdam en Amsterdam voor op de Brexit. Doel is de administratieve afhandeling van het vrachtvervoer per veerboot naar Engeland volledig te automatiseren. 

  Verder lezen ›

 • Forse CO2-besparing dankzij 'just in time' varen

  Als het havenbedrijf zeeschepen in de laatste twaalf uur voor aankomst op de hoogte houdt wanneer hun ligplaats beschikbaar is, kunnen zij hun vaarsnelheid hierop aanpassen. Vaart verminderen om 'just in time' aan te komen leidt tot een substantiële besparing van brandstof en schadelijke emissies, blijkt uit onderzoek van de Rotterdamse haven en TNO.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 09-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland