Nieuws

 • Thales levert vuurleidingsysteem voor nieuwe M-fregatten

  Thales Nederland gaat een state-of-the-art vuurleidingsysteem leveren voor de vier nieuwe multipurpose fregatten voor de Nederlandse en Belgische Marine. Het 'Above Water Warfare System' (AWWS) wordt uitgerust met radartechnologie van Thales om bovenwaterdreigingen te detecteren en te volgen.

  Verder lezen ›

 • Damen voltooit LNG-conversie sleephopperzuiger

  Damen Shiprepair Dunkerque legt de laatste hand aan de conversie van de conventionele sleephopperzuiger 'Samuel de Champlain' naar een dual fuel aandrijving met MGO en LNG. 

  Verder lezen ›

 • Vattenfall dingt mee naar windpark Hollandse Kust Zuid 3 en 4

  Vattenfall dingt mee naar de aanbesteding van offshore windpark Hollandse Kust Zuid 3 en 4. De tenderprocedure staat open van 1 tot en met 14 maart. HKZ 3 en 4 krijgt een omvang van 750 MW.

  Verder lezen ›

 • Groei containervervoer in corridor Rotterdam-Zeeland-Gent

  Twee jaar geleden begonnen Port of Rotterdam en North Sea Port met een rechtstreekse binnenvaartdienst tussen Rotterdam, Vlissingen, Terneuzen en Gent. Inmiddels is de verbinding goed voor 15.000 containers per jaar. Exploitant Danser Group verwacht de komende jaar een significante groei van de binnenvaartdienst.

  Verder lezen ›

 • Kooiman krijgt order Van Oord voor nieuwe waterinjectievaartuigen

  In opdracht van maritieme aannemer Van Oord gaat Kooiman Marine Group  twee state-of-the-art waterinjectievaartuigen bouwen. De nieuwe vaartuigen beschikken over systemen die zorgen voor een optimale inzetbaarheid. Het eerste vaartuig komt eind 2020 in de vaart.

  Verder lezen ›

 • Maritiem consortium onderzoekt methanol als scheepsbrandstof

  Boskalis, de Koninklijke Marine, Van Oord en Wagenborg nemen samen met scheepsbouwers Damen Shipyards, Feadship en Royal IHC, motorenfabrikanten Pon Power en Wärtsilä en maritieme dienstverleners Marine Service Noord en C-Job Naval Architects deel aan een consortium dat de kansen van methanol als duurzame alternatieve scheepsbrandstof gaat onderzoeken.

  Verder lezen ›

 • Superjacht Aquamarine van Heesen zet nieuwe maatstaf

  Heesen Yachts is begonnen aan de bouw van projectnummer YN 18950. De Aquamarine is het eerste snelvarende, geheel in aluminium gebouwde motorjacht van de nieuwe 5000 Aluminium-klasse. Met een uitgekiende rompvorm en een katalytisch filter aan boord is de Aquamarine het eerste motorjacht onder de 500 GT dat voldoet aan de IMO tier III-regelgeving.

  Verder lezen ›

 • Damen bouwt 'Waddenzee proof' ponton voor vloeibaar afval

  Met financiële steun van het Waddenfonds en de provincie Noord-Holland heeft Damen Shipyards Den Helder op Texel een Maritiem Milieu Ponton gebouwd. Het ponton is ontworpen voor de verwerking van vloeibaar scheepsafval en het voorkomen van morsen van milieuvervuilende stoffen, zeker in een kwetsbaar natuurgebied als de Waddenzee.

  Verder lezen ›

 • Van Oord versterkt Engelse kust bij Norfolk

  Van Oord heeft als onderdeel van Team Van Oord het contract getekend voor het Bacton to Walcott Coastal Management (Sandscaping) Scheme. De North Norfolk District Council is de opdrachtgever van dit project. De werkzaamheden gaan in april van start.

  Verder lezen ›

 • DEME doopt zelfvarend hefvaartuig Apollo

  In de haven van Zeebrugge is DEME's nieuwste zelfvarende DP2 hefvaartuig 'Apollo' gedoopt. Het hefvaartuig versterkt de vloot van de offshore divisie van de Belgische maritieme aannemer. Dankzij de uitzonderlijk lange vakwerkpoten van 106,8 m kan de Apollo in diepten tot 65 m werken.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 2-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland