Nieuws

 • Bescherming voor maritieme structuren

  Het Duitse Zentrum für Luft- und Raumfahrt opende op 29 oktober het Institut für den Schutz maritimer Infrastrukturen, het instituut voor de bescherming van maritieme infrastructuren.

  Verder lezen ›

 • Barkmeijer Shipyards vraagt faillissement aan

  De rechtbank Groningen heeft op 30 oktober het faillissement uitgesproken van Barkmeijer Shipyards in Stroobos. Dertig uitzendkrachten zijn onmiddellijk naar huis gestuurd, maar het werk op de 170 jaar oude scheepswerf gaat voorlopig door. 

  Verder lezen ›

 • Van watergraaf tot deltacommissaris

  Minister Van Nieuwenhuizen (IenW) heeft Peter Glas per 1 januari 2019 benoemd als deltacommissaris. Glas is de opvolger van Wim Kuijken die eind van dit jaar met pensioen gaat.

  Verder lezen ›

 • Herman Senior plaatst order voor nieuwe werkboot bij Damen

  Sleep- en werkbotenbedrijf Herman Senior heeft bij Damen Shipyards Hardinxveld een order geplaatst voor een Shoalbuster 2308 S. De 'Teddy', zoals de nieuwe werkboot gaat heten, krijgt gezelschap van vijf andere Damen Shoalbusters die het Dordtse bedrijf al in gebruik heeft.

  Verder lezen ›

 • Ondanks groei containeroverslag duikt Rotterdam in de min

  Havenbedrijf Rotterdam zag de totale overslag in de eerste drie kwartalen met 0,4 procent dalen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Met een toename van 4,9 procent onttrekt de containeroverslag zich aan de neergaande lijn.

  Verder lezen ›

 • KVNR positief over ban op hoogzwavelige brandstof

  Tijdens de bijeenkomst van de IMO-milieucommissie in Londen is afgesproken dat het verbod op hoogzwavelige brandstof definitief met ingang van 1 maart 2020 van kracht wordt. De Nederlandse reders zijn positief gestemd over deze beslissing van IMO, aldus de KVNR op haar website.

  Verder lezen ›

 • Marjan van Loon doopt walk to work schip Kasteelborg

  Aan de Nieuwediepkade in de haven van Den Helder heeft Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, de Kasteelborg gedoopt. Het nieuwe Walk to Work schip van rederij Royal Wagenborg wordt ingezet voor het onderhoud van de onbemande platformen van NAM en Shell UK op de zuidelijke Noordzee.

  Verder lezen ›

 • Joint venture Naval en Fincantieri is nog geen 'maritieme Airbus'

  Het is een publiek geheim dat het Franse Naval Group en het Italiaanse Fincantieri graag een fusie zouden aangaan om een 'maritieme Airbus' te vormen. Uit de deze week gepubliceerde plannen voor een 50/50 joint venture van beide scheepsbouwers blijkt dat het eerder om een 'minimum alliantie' gaat.

  Verder lezen ›

 • Schavemaker verbetert spoorverbinding naar Polen

  Logistiek dienstverlener Schavemaker vergroot de overslagcapaciteit van zijn railterminal ten zuidwesten van de Poolse stad Wroclaw door het verlengen van twee spoorbanen. Bovendien start vanaf mei 2019 een nieuwe directe treinverbinding tussen Zuid-Polen en Moerdijk.

  Verder lezen ›

 • Port of Rotterdam investeert 75 miljoen in haven Pécem

  Het Havenbedrijf Rotterdam steekt 75 miljoen euro in de haven van Pecém in de Braziliaanse deelstaat Ceará. Hiervoor krijgt HbR 30 procent van de aandelen in het havenindustrieel complex en gezamenlijke zeggenschap over strategie, toekomstige investeringen en posities op directie-, RvC- en managementniveau.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 09-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland