Nieuws

 • 'Rotterdam-effect' veel groter dan gedacht

  Nederland dankt 45,6 miljard euro of 6,2 procent van zijn toegevoegde waarde aan de Rotterdamse haven. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Het Rotterdam-effect – Impact van mainport Rotterdam op de Nederlandse economie’ door de Erasmus Universiteit in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam.

  Verder lezen ›

 • Bezoek het MET Event 2019

  Zijn er al sluitende businesscases voor volledig elektrisch vervoer over rivieren en kanalen? Hoe richt je de systeemintegratie voor duurzame energie uit zee zo slim mogelijk in? En hoe geven de grote zeehavens vorm aan de energietransitie? Die vragen staan centraal tijdens het Maritime Energy Transition (MET) Event.

  Verder lezen ›

 • Sluis Hagestein weer vrijgegeven voor scheepvaart

  Na een maandenlange renovatie kan de scheepvaart weer gebruik maken van de sluis bij Hagestein. De elektrotechnische installaties en de bewegingswerken van de sluisdeuren zijn vervangen. Daarnaast is de sluit geschikt gemaakt voor centrale bediening. 

  Verder lezen ›

 • KNRM start bezorgdienst voor kerstbroden

  Reddingboten van de KNRM komen doorgaans in ankergebieden voor de kust om zieken en gewonden van boord te halen. Afgelopen dagen combineerden de KNRM-vrijwillers uit Westkapelle, Neeltje Jans, Hoek van Holland, Scheveningen, Katwijk en IJmuiden hun werk met het uitdelen van kerstbroden bij voor anker liggende schepen.

  Verder lezen ›

 • EMS Maritime Offshore gaat helihaven Eemshaven exploiteren

  EMS Maritime Offshore (EMO), een dochter van de Duitse maritieme dienstverlener EMS, gaat de nieuw aangelegde helihaven in de Groningse Eemshaven exploiteren.

  Verder lezen ›

 • Koningin Máxima doopt Van Oords Vox Amalia

  Aan de Wilhelmina Kade in Rotterdam doopte koningin Máxima de Vox Amalia, de nieuwe sleephopperzuiger van Van Oord. Voor het bagger- en bouwconcern was de doopplechtigheid de afsluiting van de festiviteiten voor het 150-jarig bestaan. 

  Verder lezen ›

 • Kleinere expediteur beter af met outsourcing douanedocumentatie

  “Middelgrote en kleine expediteurs denken dat uitbesteding van transport- en douanedocumentatie en financiële administratie alleen nuttig is voor de grote spelers. Ze zien het belang pas in als wij ze vertellen dat alleen al de totale paniek over de Brexit een geschikt moment kan zijn om te kiezen voor outsourcing.”

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul kuist vervuilde stranden aan de Côte d'Azur

  Jan De Nul Group schiet Frankrijk te hulp om de met olie vervuilde stranden aan de Middellandse Zee te zuiveren. Envisan, de milieudochter van de bagger- en bouwgroep, ontving hiervoor een opdracht van het Franse bedrijf Le Floch Dépollution.

  Verder lezen ›

 • Tideway installeert 467 km lange offshore windkabel

  De installatie van de exportkabel door Tideway is een belangrijke mijlpaal in het Hornsea Project One offshore windmolenpark van Ørsted in het VK. Met een totale lengte van 467 km gaat het om de langste AC offshore windkabel die ooit werd geïnstalleerd.

  Verder lezen ›

 • Ruud Vat ontvangt Boeganker Havenbedrijf Rotterdam

  Bij zijn afscheid als bestuurslid van de Nederlandse organisatie voor Expeditie en Logistiek Fenex is Ruud Vat onderscheiden met een Boeganker van Havenbedrijf Rotterdam.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 10-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland