Nieuws

 • HISWA: watersportsector boekt omzetgroei van 4,8 procent

  De lange zomer hielp veel watersportbedrijven om hun omzet te laten groeien. In totaal groeide de omzet in de sector met 4,8 procent. Dit blijkt uit de recente conjunctuurmeting van HISWA Vereniging, ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport.

  Verder lezen ›

 • Rotterdam verwelkomt recordaantal cruiseschepen in 2019

  Op 7 maart opende de AIDA Cara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. Het schip meerde af aan de Holland Amerikakade, pal naast de AIDA Mar in hartje Rotterdam. Dit jaar komen er voor het eerst méér dan honderd cruiseschepen aan in Rotterdam. De afgelopen twee seizoenen waren dit er circa tachtig.

  Verder lezen ›

 • Sluisdeur rolt de bodem in

  Bij Sluis Eefde realiseert Rijkswaterstaat momenteel een tweede sluiskolk. Deze tweede kolk moet de capaciteit van de Poort van Twente aanzienlijk vergroten.

  Verder lezen ›

 • Rode cijfers maar gezond orderboek Boskalis

  Boskalis heeft 2018 afgesloten met een operationele winst van 83 miljoen euro. Door afboeking op de offshore- en havensleepactiviteiten resteerde onderaan de streep een nettoverlies van 436 miljoen euro. De omzet nam toe met 10 procent tot 2,57 miljard euro. Het orderboek groeide met ruim 20 procent tot 4,3 miljard euro.

  Verder lezen ›

 • Consolidatie in belang voortbestaan havensleepdiensten

  Begripvolle reacties, maar ook “dit komt onverwacht” en “dit is wel een vergaande actie”. Dat hoorde Ard-Jan Kooren, ceo Kotug International, vanuit de markt op het bericht over de verkoop van alle aandelen in Kotug Smit Towage.

  Verder lezen ›

 • MHI Vestas kiest Eemshaven voor onderhoud windparken

  De Deense windturbinefabrikant MHI Vestas kiest voor de Eemshaven als servicebasis voor het onderhoud en de exploitatie van de 33 turbines van offshore windpark Deutsche Bucht in het Duitse deel van de Noordzee.

  Verder lezen ›

 • Noord-Nederland presenteert innovatieagenda voor waterstof

  Al enkele jaren probeert Noord-Nederland zichzelf op de kaart te zetten als waterstofeconomie. Met de Investeringsagenda waterstof Noord-Nederland die op 28 februari in het Provinciehuis Groningen werd gepresenteerd aan het ministerie van EZK, moet toegegeven worden dat dit behoorlijk lukt.

  Verder lezen ›

 • Kotug Smit komt in Spaanse handen

  Na de verkoop van zijn deelneming in Saam Smit Towage, dat havensleepdiensten aanbiedt in Canada en Zuid-Amerika, verkoopt Boskalis nu ook zijn belang in Kotug Smit. Het slepersbedrijf, een joint venture van familiebedrijf Kotug en de Papendrechtse maritieme aannemer, wordt eigendom van het Spaanse Boluda.

  Verder lezen ›

 • Vijf redenen om het MET Event 2019 te bezoeken

  Op 14 maart vindt het tweede Maritime Energy Transition Event (MET2019) plaats in het VNAB gebouw aan de Boompjes in Rotterdam. Vijf redenen om dit inhoudelijke, qua sprekers indrukwekkende en zeer betaalbare congres te bezoeken.

  Verder lezen ›

 • Aeolus zorgt voor nieuw record Van Oord

  Deze week leverde het offshore windpark Norther voor de kust van Zeebrugge de eerste stroom. Zeven maanden na het plaatsen van de eerste fundatie is het windpark aangesloten op het Belgische energienet.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 2-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland