Nieuws

 • Franse marinebouwer betreedt Nederlandse markt

  Naval Group betreedt de Nederlandse markt. De Franse marinebouwer heeft sinds kort een dochteronderneming in Den Haag. Naval gaat samenwerken in een consortium met Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om mee te dingen naar het nieuwbouwprogramma van onderzeeboten in de Walrusklasse.

  Verder lezen ›

 • Studie brengt haalbaarheid waterstof als brandstof in kaart

  In Duisburg is de haalbaarheidsstudie ‘Perspectives for the use of hydrogen as a fuel in inland navigation’ gepresenteerd aan (het Duitse) competentiecentrum Mariko en brancheorganisatie FME. Het onderzoek maakt deel uit van het Duits-Nederlandse samenwerkingsproject MariGreen.

  Verder lezen ›

 • Barbara Visser en Mona Keijzer onthullen combat support ship

  Het combat support ship, het nieuwste schip van de Koninklijke Marine, vaart vrijdag 9 november in virtual reality de haven van Den Helder binnen. Dit gebeurt tijdens een simulatie in het golfbassin van Marin in Wageningen. Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) en haar collega Mona Keijzer (EZK) onthullen het model van het nieuwe marineschip.

  Verder lezen ›

 • ContainerWeight aan de slag

  Op de vakbeurs Intermodal Europe 2018 in Rotterdam vloeide de champagne al rond 11.00 uur ter gelegenheid van de bekendmaking van de eerste grote klant van de met ECT ontwikkelde database ContainerWeight.

  Verder lezen ›

 • Haven Rotterdam test industriële toepassing 5G

  In de Rotterdamse haven hebben KPN, Shell, Huawei, ExRobotics, Accenture en ABB de industriële toepassingen getest van het 5G-netwerk. Het nieuwe netwerk draagt bij aan een betere voorspelling van industrieel onderhoud en vergroting van de veiligheid. 

  Verder lezen ›

 • 'Minister Koolmees houdt boete Oasis of the Seas in stand'

  Naar verluidt zal minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de bezwaren van cruiserederij Royal Caribbean tegen de boete van bijna 1 miljoen euro die de Inspectie SZW in 2014 oplegde ongegrond verklaren. NMT is diep teleurgesteld in de minister en spreekt van een 'gemiste kans'.

  Verder lezen ›

 • Natuurherstel onder water in windpark Luchterduinen

  In samenwerking met Natuur & Milieu, Stichting Noordzee en Eneco heeft Van Oord kooien met platte oesters en rifballen geïnstalleerd in windpark Luchterduinen. Doel van het project De Rijke Noordzee is het onderzoeken hoe natuurversterking en het opwekken van duurzame energie elkaar kunnen verrijken.

  Verder lezen ›

 • IHC lanceert maritiem e-commerce platform

  Royal IHC heeft ShipSupport gelanceerd, een open en transparant e-commerce platform voor bedrijven in de maritieme industrie.

  Verder lezen ›

 • North Sea Port opent 's lands grootste zonnepark

  Het onlangs in gebruik genomen zonnepark Scaldia in de gemeenten Borsele en Vlissingen is met ruim 140.000 zonnepanelen het grootste park van Nederland. De grond is eigendom van North Sea Port.

  Verder lezen ›

 • Kolencentrale op Maasvlakte gaat draaien op biomassa

  Deze maand start een onderzoek om de kolencentrale van Engie op de Maasvlakte om te bouwen naar een biomassagestookte centrale. Het project maakt gebruik van stoombehandeling technologie van het Noorse Arbaflame. De techniek is eerder beproefd maar nog nooit op deze schaal toegepast.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 09-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland