Nieuws

 • Sleipnir maakt maiden trip naar Spanje op LNG

  Sleipnir, het grootste en sterkste semi-afzinkbare kraanschip van Heerema, begint deze week aan zijn maidentrip. De eerste reis gaat van Singapore, waar het kraanschip is gebouwd, via Kaap de Goede Hoop naar Zuid Spanje en zal zo’n 45 dagen duren.

  Verder lezen ›

 • Rapport geeft inzicht in benodigde competenties wind op zee

  Op 10 juli werd tijdens de Netherlands Offshore Wind Q-meeting het rapport ‘Werkgelegenheid Offshore Windenergie’ gepresenteerd. Het rapport geeft inzicht in de hoeveelheid mankracht en competenties die nodig zijn voor de uitrol van wind op zee in de jaren tot en met 2023. 

  Verder lezen ›

 • Vattenfall betaalt erfpacht voor aanleg Hollandse Kust 3 en 4

  Vattenfall gaat het tweede subsidieloze windpark op de Noordzee bouwen en exploiteren, op de kavels 3 en 4 van windenergiegebied Hollandse Kust (zuid). Het windpark moet in 2023 gereed zijn en bestaat uit 760 MW aan opgesteld vermogen. 

  Verder lezen ›

 • Kamer dringt aan op oplossing reparatie cruiseschepen

  De Tweede Kamer met een grote meerderheid een motie van Remco Dijkstra (VVD) aangenomen. Voor 1 oktober moet er duidelijkheid zijn en een oplossing komen voor inschakeling van buitenlandse zeevarenden bij de reparatie van cruiseschepen. 

  Verder lezen ›

 • Honderdjarig Spido mag zich nu Koninklijk noemen

  Op 5 juli vierde Spido haar 100-jarig bestaan aan boord van de ‘James Cook’. Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, overhandigde het Koninklijke predicaat. Het rondvaartbedrijf mag zich nu ‘Koninklijk noemen.

  Verder lezen ›

 • Groot windenergie-eiland minder efficiënt dan reeks kleinere 'hubs'

  Het idee van TenneT om één groot windenergie-eiland midden op de Noordzee aan te leggen en daar zoveel mogelijk windparken op aan te sluiten, is minder efficiënt dan gedacht. Het internationale North Sea Wind Power Hub-consortium komt tot de conclusie dat het slimmer is om een reeks kleinere 'windenergie hubs' te bouwen, die onderling en met de omringende landen kunnen worden verbonden.  

  Verder lezen ›

 • Naval en ECA Robotics bouwen nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen

  Naval Group en ECA Robotics gaan de twaalf mijnenbestrijdingsvaartuigen bouwen voor de Nederlandse en Belgische marine. ECA bouwt de mijnenbestrijdende dronesystemen waarmee de schepen worden uitgerust. Op 5 juli is het contract voor de opdracht aan de Franse marinebouwers getekend door staatssecretaris van Defensie Barbara Visser en de Belgische minister van Defensie Didier Reynders.

  Verder lezen ›

 • Team TU Delft wereldkampioen zonneboot racen op open zee

  Het TU Delft Solar Boat Team deed dit jaar voor het eerst mee aan de offshore class tijdens de Solar & Energy Boat Challenge 2019. Op 5 en 6 juli streden vier teams in Monaco om de wereldtitel. De Delftse studenten kwamen als beste uit de bus en mogen zich nu een jaar lang wereldkampioen zonneboot racen op open zee nemen.

  Verder lezen ›

 • Alle vaarinformatie Waddenzee in gratis app

  Rijkswaterstaat bundelt alle beschikbare informatie over getijden, golfhoogten, waterstanden, waterdiepten, boeienposities en stromingsgegevens van de Waddenzee in de RiverGuide Recreant-app. Hiermee kunnen vaarrecreanten sneller bij relevante informatie en kunnen wadtochten voorspoediger verlopen.

  Verder lezen ›

 • Groen licht voor LNG-conversie 'Münsterland'

  Koninklijke Niestern Sander gaat passagiersschip 'Münsterland' van de Duitse rederij Ems ombouwen en voorzien van LNG-voortstuwing. Voor de LNG-conversie krijgt Niestern Sander een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland