Nieuws

 • Amsterdamse Ringdijk versterkt met een voordelig innovatief anker

  Deze maand is de met een nieuwe dijktechniek gestabiliseerde Ringdijk in de Amsterdamse Watergraafsmeer opgeleverd. Het is een voorproefje van de versterkingsoperatie die Nederland te wachten staat: in het komende decennium moet naar schatting 1.100 tot 1.900 km dijk worden versterkt, evenals honderden gemalen en sluizen. Totaal geraamde kosten: € 7,4 miljard. Het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), een samenwerkingsverband van de waterschappen en Rijkswaterstaat, zoekt daarom naar nieuwe, slimme en liefst goedkopere technieken.

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul verzorgt kabelreparaties in Duitse wateren

  TenneT neemt Jan De Nul Group in de arm voor het herstel van de onderzeese hoogspanningskabels ten noorden van Bremerhaven. Binnen de contractperiode kan de netbeheerder Jan De Nul mobiliseren in geval van storingen of defecten aan de offshore hoogspanningskabels. 

  Verder lezen ›

 • ArcelorMittal en Dow werken aan opslag en hergebruik CO2 in haven

  ArcelorMittal en Dow Benelux starten proeven met een nieuwe installatie die koolstofdioxide en koolstofmonoxide afscheidt uit de gassen die ontstaan tijdens de productie van staal. De installatie staat op het bedrijfsterrein van het Gentse ArcelorMittal in North Sea Port.

  Verder lezen ›

 • Damen snijdt eerste staal voor LNG bunkerschip Eesti Gaas

  Op de werf van Damen Yichang in China is het staal gesneden voor het eerste short-sea LNG bunkerschip voor het Estse gasbedrijf Eesti Gaas. Het 6.000 m3 bunkerschip - en haar toekomstige zusterschepen -  moet het gebruik van LNG als schone brandstof in de regio rond de Baltische Zee in een hogere versnelling brengen.

  Verder lezen ›

 • IHC bouwt sleephopperzuiger voor baggerbedrijf Abu Dhabi

  Royal IHC heeft een order verworven voor de bouw van een 'state of the art' 8.000 m³ sleephopperzuiger voor National Marine Dredging Company (NMDC) in Abu Dhabi. Voor NMDC bouwde en leverde IHC vorig jaar de 6.000 m³ hopper 'Arzana'. 

  Verder lezen ›

 • Groot, groter, grootst in de Eemshaven

  Op 21 maart legde de 347 meter lange ‘Spectrum of the Seas’ aan bij Buss Terminal Eemshaven. Even later meldde zich de Boabarge 43 met aan boord een topside, een groot geel gevaarte dat als een soort stopcontact op zee gaat fungeren voor het windpark Deutsche Bucht.

  Verder lezen ›

 • Damen bouwt luxe cruiseschip voor SeaDream Yacht Club

  Damen Shipyards gaat een luxe cruise- en expeditieschip bouwen voor SeaDream Yacht Club in Oslo. Het 155 meter lange 'mega yacht' wordt gebouwd op de in 2018 verworven werf in Mangalia (Roemenië).

  Verder lezen ›

 • Eerste binnenvaartschip vaart volledig op duurzame biobrandstof

  GoodFuels en bunkerbedrijf Reinplus Fiwado hebben voor het eerst een binnenvaartschip volledig gebunkerd met 100 procent duurzaam geproduceerde biobrandstof. Binnenvaartschip 'For Ever' van Combined Cargo Terminals (CCT) vervoert bier van de Heineken-brouwerij in Zoeterwoude naar de haven van Rotterdam.

  Verder lezen ›

 • BigLift gaat samenwerken met Koreanen in zwaar transport

  BigLift Shipping gaat samenwerken met het Koreaanse Chung Yang Shipping op het gebied van zwaar transport. Hun vier heavy transport vessels worden commercieel geëxploiteerd door BigLift Shipping.

  Verder lezen ›

 • Senaat stemt in met 'Piraterijwet'

  De Eerste Kamer heeft op 19 maart ingestemd met het toestaan van bewapende particuliere maritieme beveiligers aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen. De 'Piraterijwet' is het sluitstuk van ruim tien jaar lobbyen door de maritieme sector. 

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 2-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland