Nieuws

 • IJmuiden verwelkomt eerste deur nieuwe zeesluis

  Op 20 januari is de eerste van in totaal drie deuren van de nieuwe zeesluis aangekomen in IJmuiden. Met een tussenstop op de Tweede Maasvlakte heeft de deur ruim 26.000 km afgelegd vanaf Zuid-Korea. De laatste etappe van 80 km over de Noordzee nam 30 uur in beslag en verliep rimpelloos.

  Verder lezen ›

 • Internationaal vervoer per binnenvaartschip goedkoper

  Verladers die ladingen over korte afstanden vervoeren, krijgen te maken met een kostenstijging van de binnenvaart. Dankzij lagere brandstofkosten is internationaal vervoer over langere afstanden juist goedkoper. Dit blijkt uit de kostenrapportages voor de binnenvaart, die recent zijn geactualiseerd door bureau Panteia in opdracht van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.

  Verder lezen ›

 • Twee nieuwe LNG-ferries Doeksen gedoopt

  Op 22 januari is ms 'Willem Barentsz', een van de twee nieuwe LNG-ferries van rederij Doeksen in Vung Tau (Vietnam) gedoopt. Na de doop door Brigitte Bijen, partner van directeur Paul Melles, is het schip succesvol te water gelaten. Drie dagen eerder werd zusterschip ms 'Willem de Vlamingh' op dezelfde werf gedoopt.

  Verder lezen ›

 • Intercontinentale lijndienst Verbrugge Terminals van start

  Op 21 januari kwam bij Verbrugge Terminals in Vlissingen in North Sea Port het schip Balao aan met fruit aan boord. Hiermee ging de eerste intercontinentale lijndienst van Verbrugge van start. 

  Verder lezen ›

 • Ontwerp- en zeilwedstrijd in bassin Marin dit jaar extra spannend

  Team 12 'Narrow' uit Rotterdam heeft de snelste modelzeilboot van Nederland ontworpen en gebouwd. Het team won op 19 januari de zeilrace van dertien studententeams van TU Delft en Rotterdam Mainport Institute (RMI). De race vond plaats in het Ondiepwaterbassin van onderzoeksinstituut MARIN in Wageningen. 

  Verder lezen ›

 • Holland Shipyards bouwt hybride ferry voor Kiel

  Holland Shipyards in Hardinxveld-Giessendam gaat een hybride veerboot bouwen voor Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel (SFK), het veerbootbedrijf van de Noord-Duitse stad Kiel.

  Verder lezen ›

 • The Waste Transformers zet afval om in schone energie

  "Circulair ondernemen is voor ons het in balans brengen van de wereld", zegt Lara van Druten, ceo en oprichter van The Waste Transformers. Van Colombia tot Amsterdam geeft haar bedrijf afvalproducenten als hotels, havens en steden de mogelijkheid hun afval zelf om te zetten in schone energie.

  Verder lezen ›

 • Rotterdamse reder schikt met OM na illegale sloop in India

  Scheepseigenaar Holland Maas Scheepvaart Beheer (HMSB) betaalt een transactie van 780.000 euro voor de verdenking van het illegaal overbrengen van afval naar India. Ook is de Rotterdamse reder akkoord gegaan met een schikking met het Openbaar Ministerie voor een bedrag van 2.200.000 euro, het bedrag dat de reder volgens het OM met de overbrenging zou hebben verdiend.

  Verder lezen ›

 • Rob Verkerk: 'Alleen ga je sneller, samen kom je verder'

  De nieuwe NML-voorzitter Rob Verkerk wijst op het belang van samenwerking binnen het maritieme cluster om het ongelijke speelveld in vergelijking met andere Europese landen tegen te gaan. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”, zei hij in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de KVNR.

  Verder lezen ›

 • Cruiseschip AIDAnova bunkert LNG vanaf Coral Methane

  In de haven van Santa Cruz de Tenerife op de Canarische eilanden heeft de AIDAnova voor de eerste maal LNG gebunkerd. De laatste aanwinst van AIDA Cruises is het eerste cruiseschip dat zowel op zee als in havens op LNG vaart. De LNG werd geleverd door de Coral Methane, eigendom van Anthony Veder en LNG-leverancier Shell.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 10-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland