Nieuws

 • Van Oord treedt toe tot adviesraad Marin

  Maritieme aannemer Van Oord is lid geworden van de Marin Stakeholders Association (MSA) en is toegetreden tot de adviesraad van de Wageningse kennisorganisatie. In het bijzijn van Rob Verkerk, voorzitter Raad van Toezicht Marin, tekenden Paul Verheul, COO Van Oord, en Marin-directeur Bas Buchner de verbintenis.

  Verder lezen ›

 • Zonnepanelen op zee logische volgende stap na wind op zee

  Tractebel, Jan De Nul, DEME, Soltech en Universiteit Gent spreken van "een logische volgende stap op de energiemarkt". Volgens het Belgische consortium zullen zonnepanelen op zee één van de belangrijkste bronnen van groene energie voor de toekomst zijn.

  Verder lezen ›

 • KVNR pleit voor voldoende veilige havens voor bootvluchtelingen

  Volgens zeerechtverdragen zijn kapiteins verplicht om mensen in nood te redden. De vraag is hoe ze aan die verplichting kunnen voldoen nu Europese landen hun havens gesloten houden voor bootvluchtelingen en Libië onveilig is. In het NOS Journaal van 16 juli riep KVNR-directeur Annet Koster Europese regeringen op voor voldoende veilige havens in het Middellandse Zeegebied te zorgen.

  Verder lezen ›

 • Damen Marine Components levert stuursysteem voor Color Hybrid

  Damen Marine Components (DMC) levert de stuursystemen voor de Color Hybrid, bij oplevering het grootste plug-in hybride schip ter wereld. Tijdens de NorShipping beurs, die vorige maand plaatsvond in Oslo, werd deze RoPax ferry gekozen als 'schip van het jaar'.

  Verder lezen ›

 • Van Oord laat derde nieuwe sleephopperzuiger bouwen

  Van Oord maakt gebruik van de optie om een derde sleephopperzuiger te bouwen bij Keppel FELS Limited. Het nog naamloze schip is vergelijkbaar met de 'Vox Ariane' en 'Vox Apolonia' die in mei 2018 zijn besteld. De drie hoppers hebben een beuninhoud van 10.500 m3, een lengte van 138 m en een breedte van 28 m.

  Verder lezen ›

 • Boka Vanguard brengt Carnival Vista naar werf in Freeport

  Opmerkelijk staaltje: het halfafzinkbare zware-ladingschip Boka Vanguard nam  cruiseschip 'Carnival Vista' op z'n rug en transporteerde het 325 m lange drijvende flatgebouw van tien verdiepingen naar een werf in Freeport op de Bahama’s voor een droogdokoperatie.

  Verder lezen ›

 • Nominaties KVNR Shipping Award 2019 bekend

  Uit alle inzendingen voor 2019 heeft de jury van de Maritime KVNR Shipping Award twee genomineerden aangewezen die in november tijdens het Maritime Awards Gala kans maken om de prijs van de Nederlandse reders te winnen. 

  Verder lezen ›

 • Johan de Witt Conferentie in teken van serieus spel rond China

  De verhoudingen tussen Nederland en China worden steeds serieuzer te worden. Er is een toenemende spanning tussen de rol van China als handelspartner en haar expansiedrift op zee. Tijdens de tiende editie van de Johan de Witt Conferentie komt dit onderwerp aan bod in de vorm van een ‘serious game'. 

  Verder lezen ›

 • Heerema bouwt mee aan eerste grote offshore windpark VS

  Heerema bouwt mee aan het eerste grote offshore windpark in de Verenigde Staten, voor de kust van Massachusetts, ter hoogte van Martha's Vineyard. Het 'Vineyard Wind LCC'-project ligt 14 mijl van de kust en zal 400.000 huishoudens en bedrijven van stroom voorzien.

  Verder lezen ›

 • Verlenging SDS-regeling biedt maritieme maakindustrie kansen

  Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken schrijft aan de Tweede Kamer dat de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) met drie jaar wordt verlengd. Hiermee krijgt de maritieme maakindustrie ook de komende jaren een financiële impuls voor de verdere verduurzaming van de scheepvaart.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland