Nieuws

 • Van Oord verwerft groot landwinningsproject in Mexico

  De Mexicaanse president Lopèz Obrador heeft het startschot gegeven voor de aanwinning van land in het kader van de nieuwe Pemex-raffinaderij in Dos Bocas, Tabasco. Binnen tien maanden zal Van Oord 12 miljoen kubieke meter zand winnen om 600 hectare nieuw land mee aan te leggen.

  Verder lezen ›

 • Damen bouwt LNG-hybride RoRo-ferries voor Seaspan

  "Onze ambitie is om binnen een jaar één of twee orders voor de bouw van grote RoPax-schepen binnen te halen", zei Chiel de Leeuw, sales director van Damen's nieuwe RoPax-divisie eind november 2018 in Maritiem Nederland. Begin juni maakte de scheepsbouwer bekend dat zij op de Mangalia-werf twee LNG-hybride RoRo-ferries gaat bouwen voor de Canadese ferry operator Seaspan.

  Verder lezen ›

 • Toekomst onzeker voor tienjarig Futureland

  De Rotterdamse havenattractie Futureland heeft zijn tienjarig bestaan uitbundig kunnen vieren, maar het voortbestaan van de publiekstrekker op de huidige plek aan het begin van Maasvlakte 2 is onzeker.

  Verder lezen ›

 • Tewaterlating atoomijsbreker Ural

  De Russische atoomijsbreker Ural is op 25 mei te water gelaten in Sint-Petersburg. Het schip is 173 m lang en kan door ijs van drie meter dik breken.

  Verder lezen ›

 • Nieuwe schepen Doeksen arriveren in Harlingen

  De twee nieuwe LNG-schepen van Rederij Doeksen arriveren op 29 mei in Harlingen. Ze vertrokken 8 maart aan boord van zwareladingschip Sun Rise vanuit Vung Tau (Vietnam), waar de catamarans zijn gebouwd. Na aankomst worden de schepen naar Nesta Shipping gesleept, waar de verdere afbouw plaatsvindt. Vanaf 7 januari varen ze in de dienstregeling op de lijnen Terschelling en Vlieland.

  Verder lezen ›

 • Elektrische grijze waterstof reduceert emissies met een derde

  Deense onderzoekers doen in Science een disruptieve nieuwe invulling van een traditioneel chemisch industrieel proces uit de doeken. Door Steam Methane Reforming te elektrificeren voor de productie van ‘groenere grijze’ waterstof kunnen de totale wereldwijde CO2-emissies met 1 % dalen, rekenen ze voor.

  Verder lezen ›

 • Grootste halfafzinkbare kraanschip ter wereld nadert voltooiing

  Op de werf van Sembcorp Marine in Singapore wordt de laatste hand gelegd aan de Sleipnir. Over enkele maanden zal het grootste halfafzinkbare kraanschip ter wereld de vloot van Heerema Marine Contractors komen versterken. 

  Verder lezen ›

 • Boeganker Havenbedrijf voor vertrekkend MSC-topman

  Bij zijn afscheid als managing director van MSC Nederland ontving Theo van Ravesteyn het 'boeganker' van Havenbedrijf Rotterdam, de onderscheiding voor mensen die een vitale rol hebben geleverd aan de haven.

  Verder lezen ›

 • SkyNRG bouwt duurzame kerosinefabriek in Delfzijl

  SkyNRG, zusterbedrijf van biobrandstofleverancier GoodFuels, gaat samen met haar partners KLM, SHV Energy en Schiphol in Delfzijl de eerste duurzame kerosinefabriek van Europa bouwen. Vanaf 2022 moet de fabriek op het terrein van Groningen Seaports bijdragen aan een jaarlijkse afname van 250.000 ton CO2 in de luchtvaart.

  Verder lezen ›

 • Haven Rotterdam stuurt 'slimme' container op wereldreis

  Het Havenbedrijf Rotterdam stuurt een 'slimme' container voorzien van allerlei meetapparatuur op een wereldreis van twee jaar. De container zal data verzamelen over vibraties, hellinghoek, positie, geluid, luchtvervuiling, vochtigheid en temperatuur. Zonnepanelen op de container registreren hoeveel energie een container op een containerschip, een trein of een truck kan oogsten tijdens de reis.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland