Nieuws

 • Thecla Bodewes dicht bij overname Barkmeijer Stroobos

  De details zijn nog niet rond en het overnamecontract moet nog worden getekend, maar het ziet er naar uit dat Thecla Bodewes Shipyards de failliete werf van Barkmeijer in Stroobos overneemt.

  Verder lezen ›

 • Minister krijgt inkijkje in prestaties maritieme industrie

  Tijdens een boottocht met een Fast Crew Supplier vanaf het hoofdkantoor van Hatenboer-Water in Schiedam naar het hoofdkantoor van Van Oord aan de Nieuwe Maas in Rotterdam kreeg minister Van Nieuwenhuizen een bijzonder inkijkje in de prestaties van de Nederlandse maritieme industrie.

  Verder lezen ›

 • Van Nieuwenhuizen opent bochtafsnijding Delftse Schie

  De provincie Zuid-Holland heeft samen met de gemeenten Rotterdam en Schiedam en het Hoogheemraadschap van Delfland een nieuwe vaarweg aangelegd in de Delftse Schie bij Overschie. De bochtafsnijding biedt de scheepvaart een snellere en veiligere route door de regio.

  Verder lezen ›

 • Radio Holland levert nav/com pakket voor Duitse waddenveerboot

  Radio Holland levert navigatie- en communicatie-apparatuur voor de nieuwe veerboot die Thecla Bodewes Shipyards bouwt voor Wyker Dampfschiffs-Reederei Föhr-Amrum (WDR). De aluminium catamaran biedt ruimte aan 250 passagiers en gaat veerdiensten verzorgen naar de Duitse waddeneilanden Amrum en Föhr.

  Verder lezen ›

 • Vooral lage waterstanden kosten binnenvaart omzet

  In 2018 heeft de binnenvaart 360 miljoen ton goederen vervoerd, bijna 2 procent minder dan in 2017. Het internationale vervoer daalde met bijna 6 procent, het binnenlandse vervoer over water nam wel toe. Cijfers van CBS laten zien dat de afname vooral samenvalt met de lage waterstanden in oktober en november.

  Verder lezen ›

 • Oceanco maakt droomstart met twee 'Design & Innovation Awards'

  Voor Oceanco kon 2019 niet beter beginnen. Tijdens het Boat International Design & Innovations Awards gala in Cortina won de superjachtbouwer twee prestigieuze awards voor de in 2017 opgeleverde Black Pearl en de DAR van bouwjaar 2018.

  Verder lezen ›

 • Nederlandse ketenaanpak voor Brexit in de havens

  De brancheorganisaties voor exporteurs, importeurs en logistieke bedrijven in de Nederlandse havens hebben samen met Portbase de campagnewebsite Get ready for Brexit ontwikkeld. De uniforme Nederlandse ketenaanpak zorgt voor een vlotte afhandeling van douaneformaliteiten die door de Brexit ontstaan.

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul actief van Vuurland tot Noord Finland

  Ruim 6.000 werknemers van Jan De Nul zijn wereldwijd actief. Twee projecten op 15.500 kilometer van elkaar sprongen er in 2018 uit. In de meest zuidelijke stad van de wereld en de meest noordelijke stad van Finland was de maritieme waterbouwer aan het werk voor de verdieping van de havens van Ushuaia en Oulu.

  Verder lezen ›

 • Hoyer Motors opent testcentrum voor elektromotoren

  Hoyer Motors, een belangrijke leverancier van elektromotoren voor de maritieme sector, heeft deze maand een testcentrum geopend op haar thuisbasis in Hadsten, Denemarken. Het nieuwe testcentrum versterkt de positie van Hoyer als preferred supplier van elektromotoren voor OEM-klanten.

  Verder lezen ›

 • Rotterdamse haven beducht voor effect extra CO2-heffing

  De Rotterdamse havengemeenschap maakt zich zorgen over de dreiging dat het industriecomplex extra zal worden belast voor CO2-uitstoot. Een eventuele heffing leidt ertoe dat buitenlandse industriële bedrijven het zekere voor het onzekere nemen, zoals het Britse chemieconcern Ineos onlangs deed. Dit bedrijf liet de keuze tussen Rotterdam en Antwerpen uiteindelijk op de Scheldehaven vallen voor een investering van 3 miljard euro in twee fabrieken.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 10-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland