Nieuws

 • Financiering voor verbreding sluis Kornwerderzand is rond

  Op de dag waarop de Green Deal rond kwam, nam minister Van Nieuwenhuizen het besluit om 15 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verbreding van het sluiscomplex bij Kornwerderzand. Met de garantie van de regio om ook 15 miljoen euro in het project bij de Afsluitdijk te steken is de financiering rond. 

  Verder lezen ›

 • Baanbrekende technologie en veelbelovende maritieme startups

  Welke technologie brengt de komende jaren revoluties teweeg in de maritieme sector? Maritiem Nederland organiseert op 13 juni voor de tweede maal het event Smart Maritime Technology (SMT) over disruptieve technologie in de maritieme sector. We willen managers en technici uit de maritieme sector laten zien wat de technologie is waar we op moeten inzetten, om de boot straks niet te missen.

  Verder lezen ›

 • Onderzoek C-Job bevestigt potentie ammoniak als scheepsbrandstof

  Ammoniak kan veilig en effectief worden toegepast als scheepsbrandstof om schadelijke emissies in de maritieme industrie te verminderen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek dat op 12 juni is gepubliceerd door C-Job Naval Architects, het grootste onafhankelijke scheepsontwerp- en engineeringbedrijf in Nederland.

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul wil voortrekker zijn in CO2-reductie

  Jan De Nul verplicht zich om bij de onderhoudsbaggerwerken in de kustjachthaven van Nieuwpoort 15 procent CO₂-reductie te realiseren. Samen met de Vlaamse overheid wil de baggeraar vanaf 2022 ook werken aan een verplichting van minimaal 15 procent CO₂-reductie bij 80 procent van het onderhoudsbaggerwerk in Vlaanderen.

  Verder lezen ›

 • Scheepvaart verwacht groei en toenemend lastig vaarwater

  Van alle transportmodaliteiten mag de scheepvaart dit jaar de hoogste groei verwachten. Per saldo groeit het volume dit jaar met 2,5 procent, verwacht ING in haar recente Outlook. Voor 2020 is het vooruitzicht voor de sector 'Vervoer over water' minder gunstig; de groei valt dan terug tot 1,5 procent. 

  Verder lezen ›

 • Na vijftig jaar einde aan baggermonopolie op Schelde

  Vanaf 2022 kunnen alle baggeraars ter wereld meedingen naar baggercontracten op de Antwerpse Linkeroever. Volgens een bericht in de Belgische zakenkrant De Tijd maakt Vlaams minister Ben Weyts hiermee een einde aan het - binnenkort vijftig jaar lopende - monopolie van DEME en Jan De Nul Group.

  Verder lezen ›

 • Onderwaterrobot moet invasieve Aziatische vis elimineren

  De Amerikaanse non-profit organisatie RSE: Robots in Service of the Environment heeft een onderwaterrobot gepresenteerd die de explosief groeiende populatie van een uitheemse vissoort, de koraalduivel, moet decimeren.

  Verder lezen ›

 • Vivienne de Leeuw volgt Paul Smits op als CFO HbR

  Vivienne de Leeuw wordt de nieuwe Chief Financial Officer en lid van de Algemene Directie van Havenbedrijf Rotterdam. De Leeuw volgt daarmee Paul Smits op die na acht jaar afscheid heeft genomen als CFO van het Havenbedrijf.

  Verder lezen ›

 • TU Delft en TNO bundelen onderzoek voor duurzame scheepvaart

  Op 6 juni lanceerden TU Delft en TNO het Dutch Ocean Technology Centre (DOTC). Gedreven door de energietransitie in de maritieme en offshore sector bundelt het DOTC een groot deel van het maritiem-technisch onderzoek van de TU en de kennisorganisatie. Doel is de ontwikkeling van schone schepen en veilige scheeps- en offshoreconstructies in een hogere versnelling te brengen.

  Verder lezen ›

 • Intermodale routeplanner Navigate operationeel in Sohar en Gdansk

  Routeplanner Navigate is sinds 5 juni operationeel in de havens van Gdansk en Sohar (Oman). De door Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelde applicatie stelt importeurs en exporteurs in staat de beste vervoersopties te kiezen voor containers die ze willen verladen.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland