Nieuws

 • Nederlandse loodsen kiezen voor biobrandstof GoodFuels

  Alle schepen van het Nederlands Loodswezen in de regio Rotterdam-Rijnmond voegen 30 procent biobrandstof van GoodFuels toe aan hun brandstofmix. Hiermee reduceren ze hun CO2-emissie met 25 procent. GoodFuels werkt samen met bunkerbedrijf Reinplus Fiwado om de loodsschepen te voorzien van biobrandstof.

  Verder lezen ›

 • Arriva Danmark bestelt nog twee elektroveerboten bij Damen

  Afgelopen zomer werd bekend dat Damen vijf elektroveerboten van het type 2306 E3 gaat bouwen voor Arriva Danmark. De schepen gaan varen op de waterwegen van Kopenhagen. Omdat de routes die de ferries gaan varen langer zijn dan aanvankelijk was voorzien, heeft Arriva de order uitgebreid tot zeven schepen.

  Verder lezen ›

 • Grootschalige anti-terrorisme oefening in haven Rotterdam

  Van 8 tot 11 april vindt in de Rotterdamse haven de anti-terrorismeoefening Port Defender Rotterdam plaats. Koninklijke Marine, Luchtmacht, Dienst Speciale Interventies (DSI), Kustwacht, Havenbedrijf Rotterdam, Politie eenheid Rotterdam en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond trainen op een groot openbare orde incident of acute terrorismedreiging.

  Verder lezen ›

 • Bedrijven die urgentie Brexit onderschatten missen de boot

  "Een kort uitstel van de Brexit verandert niets aan de urgentie", aldus Fenex, Evofenedex, Transport & Logistiek Nederland, Deltalinqs, Douane, Stena Line, DFDS, CLdN, P&O Ferries, de havens van Rotterdam en Amsterdam en Portbase in een gezamenlijk persbericht. Transportbedrijven die wachten met aanmelden bij Portbase dreigen letterlijk de boot te missen.

  Verder lezen ›

 • 'Studenten, ga als de wiedeweerga nieuwe technieken leren'

  Studenten aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz moeten meer weten over de basisprincipes van de IT om mee te gaan in de uitdagingen waar de sector voor staat. Dat stelt Herbert Koelman, de nieuwe Lector Maritieme Innovatieve Technieken van MIWB in zijn lectorale rede op 29 maart. "Ze moeten het oude beheersen, maar ook als de wiedeweerga de nieuwe technieken leren."

  Verder lezen ›

 • Concordia Damen bouwt riviercruiseschip voor A-Rosa

  Concordia Damen gaat een cruiseschip bouwen voor de Duitse riviercruiserederij A-Rosa. Het schip moet in de lente van 2021 operationeel zijn en gaat varen in de Noordelijke Rijnregio, inclusief trips van Keulen naar Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brugge.

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul voltooit kabelinstallatie bij olieveld Abu Dhabi

  Jan De Nul Group heeft de kabelinstallatie voltooid voor de tweede fase van het Full Field Development Project in het offshore olieveld van NASR, 130 km ten noordwesten van Abu Dhabi.

  Verder lezen ›

 • Van Nieuwenhuizen geeft startschot voor versterking Afsluitdijk

  Op 1 april verrichtte minister Van Nieuwenhuizen de officiële starthandeling voor de versterking van de dijk aan de Friese zijde van de Afsluitdijk. Bouwcombinatie Levvel, bestaande uit BAM, Van Oord en Rebel, heeft ruim vier jaar werk aan de renovatie van dit nationale monument.

  Verder lezen ›

 • Hoofdrol voor Noordzee in tiendelige natuurdocumentaire

  Nederlanders, Belgen, Fransen, Engelsen, Schotten, Noren, Denen en Duitsers delen het grootste natuurgebied van Europa: de Noordzee. Op welke manier bepaalt de zee ons dagelijks leven, onze identiteit, cultuur en geschiedenis? In de tiendelige televisieserie 'Rond de Noordzee' van de Belgische documentairemaker Arnout Hauben (te zien vanaf 16 april op NPO 2) staat deze zee in de hoofdrol.

  Verder lezen ›

 • Stimulans voor verbinding Rotterdam-Brabant over water

  Havenbedrijf Rotterdam en Multimodaal Coördinatie en Adviescentrum Brabant (MCA Brabant) gaan samenwerken om het containervervoer tussen Rotterdam en Noord-Brabant via binnenvaart een boost te geven. Ook containertransferium Alblasserdam draagt bij aan het verlichten van de verkeersdruk van en naar het havengebied.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland