Nieuws

 • Huisman levert hoofdkraan voor mega jack-up schip 'Voltaire'

  Huisman heeft een order ontvangen voor het design, de engineering, de bouw en levering van de hoofdkraan voor het nieuwe jack-up schip van Jan De Nul. Met deze kraan is de 'Voltaire' in staat de volgende generatie offshore windturbines te installeren.

  Verder lezen ›

 • Keppel and DNV GL join forces to boost LNG as marine fuel

  DNV GL and Keppel Marine and Deepwater Technology, a subsidiary of Keppel Offshore & Marine, team up to boost LNG as ship fuel. The agreement covers newbuilding projects including LNG bunker vessels, small-scale LNG carriers and floating storage regasification units, as well as LNG related assets employing battery and hybrid technology.

  Verder lezen ›

 • IHC ontfermt zich over Blue Piling heitechniek

  IHC IQIP bundelt de krachten met Jasper Winkes, de ontwikkelaar van de heihamer met Blue Piling Technology. Hiermee kunnen heipalen voor windparken op zee worden geplaatst door middel van waterkracht in plaats van met een traditioneel stalen heiblok.

  Verder lezen ›

 • Spliethoff breidt vloot uit met tien schepen

  Rederij Spliethoff Group haar haar vloot uitgebreid met vier multipurpose tween deck vessels en zes heavy lift vessels. De tien schepen zijn afkomstig van Hansa Heavy Lift en varen (of gaan varen) onder Nederlandse vlag.

  Verder lezen ›

 • Royal Caribbean opent maritiem trainingscentrum bij Simwave

  Cruiserederij Royal Caribbean heeft een nieuw maritiem trainingscentrum gevestigd bij Simwave, Barendrecht. De rederij gaat hier in het vervolg al haar technische en maritieme bemanningsleden trainen.

  Verder lezen ›

 • Kottervloot gaat onzekere tijd tegemoet

  In 2018 behaalde de Nederlandse kottervloot nog een winst van 54 miljoen euro. Voor dit jaar is het nog maar de vraag of de winst daar in de buurt komt. Met ingang van 1 juni verliezen 42 kotters hun pulsontheffing en dat zal dit jaar ongetwijfeld effect hebben op het totale eindresultaat. Dat de kottervloot een onzekere tijd tegemoet gaat, staat als een paal boven water.

  Verder lezen ›

 • Tewaterlating Duitse waddenferry bij Thecla Bodewes

  Op 8 april is de 250 pax waddenferry 'Adler Rüm Hart' te water gelaten vanaf de werf van Thecla Bodewes in Harlingen.

  Verder lezen ›

 • Royal IHC levert 2.000ste baggerpomp

  Royal IHC heeft deze week de 2000ste baggerpomp afgeleverd. Om deze mijlpaal te vieren werd een selecte groep klanten en partners uitgenodigd voor de 'Royal IHC Pump Experience'. 

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul bestelt mega jack-up schip

  Jan De Nul heeft een derde offshore jack-up schip besteld bij Cosco  in China.  Dankzij een hoofdkraan met een hefvermogen van meer dan 3.000 ton kan de 'Voltaire'de hernieuwbare energiesector helpen om een nieuwe generatie van windmolenparken op zee te bouwen. Het schp moet in 2022 gereed zijn.

  Verder lezen ›

 • Waterstofschip Energy Observer tot 14 april in Amsterdam

  De Energy Observer, het eerste schip dat volledig door waterstof wordt aangedreven, ligt een week lang in Amsterdam. De Franse catamaran maakt in zes jaar een wereldreis met 101 tussenstops in vijftig landen om het gebruik van waterstof in fuel cells onder extreme weersomstandigheden uit te testen. 

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland