Nieuws

 • Reparatieklus voor Boskalis

  Boskalis gaat een deel van de inter-array-kabels van een offshore windpark vervangen en repareren.

  Verder lezen ›

 • Jan De Nul verdiept havenmonding Port Hedland

  Jan De Nul Group heeft een opdracht verworven om een veilige en duurzame toegang tot de haven van Port Hedland te garanderen. Dit project behoort tot de tweede fase van het Channel Risk and Optimisation Project van de havenautoriteit om de ontwikkeling van de Australische haven op lange termijn te ondersteunen.

  Verder lezen ›

 • Windpark Slufterdam 2.0 op Maasvlakte in gebruik

  Eneco en Vattenfall nemen een nieuwe en verbeterde versie van windpark Slufterdam op Maasvlakte 2 in gebruik. In het park dat sinds 2002 duurzame energie levert zijn de bestaande windmolens vervangen voor veertien veel efficiëntere exemplaren met een totaal vermogen van 50,4 MW. 

  Verder lezen ›

 • LNG-baggerschip Ecodelta start onderhoud in Eemshaven

  Het LNG-aangedreven baggerschip 'Ecodelta' begint deze week met het (half)jaarlijkse onderhoud in de Eemshaven. De werkzaamheden starten in gedeelten waar de meeste aanslibbing heeft plaatsgevonden, vooral het Doekegatkanaal en de Beatrixhaven.

  Verder lezen ›

 • Boskalis verkoopt belang in Saam Smit Towage

  Boskalis verkoopt zijn belang in de joint venture Saam Smit Towage aan Saam De maritieme dienstverlener verwacht voor zijn belang in de joint venture 201 miljoen dollar in contanten te ontvangen.

  Verder lezen ›

 • Visserij staat voor transitie in Noordzee vol windmolens

  Tien visserijorganisaties hebben deze week hun toekomstvisie gepresenteerd aan leden van de Tweede Kamer en het Europarlement. Door de grootschalige winning van windenergie op zee staat de visserij voor een belangrijke transitie. Zowel voor de vloot als de faciliteiten op land zullen aanpassingen nodig zijn. Deze transitie is niet gratis. "De kosten hiervoor dienen gedragen te worden door een maatschappelijk fonds."

  Verder lezen ›

 • Drie maanden omvaren via Waal door stremming Sluis Driel

  In het kader van de renovatiewerkzaamheden aan de stuwcomplexen in Nederrijn en Lek is Sluis Driel van 20 februari tot en met 8 mei gestremd. In deze periode is geen scheepvaart mogelijk door sluis Driel. Schippers kunnen omvaren via de Waal.

  Verder lezen ›

 • Royal IHC en Naval dingen mee naar onderzeeboot-order Marine

  Royal IHC en Naval Group hebben een overeenkomst gesloten om samen te werken in het programma voor de vervanging van de Walrusklasse-onderzeeboten van de Koninklijke Marine. Ze gaan de concurrentie aan met de combinatie Damen-Saab die al haar interesse in de miljardenorder kenbaar maakte.

  Verder lezen ›

 • Kooiman bouwt LNG bunkerponton voor haven Antwerpen

  In opdracht van de Belgische gasnetwerkbeheerder Fluxys gaat scheepswerf Gebr. Kooiman een tweede LNG bunkerponton bouwen. Het ponton, de FlexFueler 002, wordt geëxploiteerd door Titan LNG in Amsterdam, tevens opdrachtgever voor het eerste bunkerponton.

  Verder lezen ›

 • Grote order Boskalis voor transport LNG-modules naar Noord-Amerika

  Boskalis heeft een contract verworven voor het transport van een groot aantal modules bestemd voor een Noord-Amerikaanse LNG-exportfaciliteit. Het contract heeft een waarde van 55 miljoen dollar met opties voor meerwerk tot nog eens 30 miljoen dollar.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 2-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland