Nieuws

 • Nieuwe schepen Doeksen arriveren in Harlingen

  De twee nieuwe LNG-schepen van Rederij Doeksen arriveren op 29 mei in Harlingen. Ze vertrokken 8 maart aan boord van zwareladingschip Sun Rise vanuit Vung Tau (Vietnam), waar de catamarans zijn gebouwd. Na aankomst worden de schepen naar Nesta Shipping gesleept, waar de verdere afbouw plaatsvindt. Vanaf 7 januari varen ze in de dienstregeling op de lijnen Terschelling en Vlieland.

  Verder lezen ›

 • Elektrische grijze waterstof reduceert emissies met een derde

  Deense onderzoekers doen in Science een disruptieve nieuwe invulling van een traditioneel chemisch industrieel proces uit de doeken. Door Steam Methane Reforming te elektrificeren voor de productie van ‘groenere grijze’ waterstof kunnen de totale wereldwijde CO2-emissies met 1 % dalen, rekenen ze voor.

  Verder lezen ›

 • Grootste halfafzinkbare kraanschip ter wereld nadert voltooiing

  Op de werf van Sembcorp Marine in Singapore wordt de laatste hand gelegd aan de Sleipnir. Over enkele maanden zal het grootste halfafzinkbare kraanschip ter wereld de vloot van Heerema Marine Contractors komen versterken. 

  Verder lezen ›

 • Boeganker Havenbedrijf voor vertrekkend MSC-topman

  Bij zijn afscheid als managing director van MSC Nederland ontving Theo van Ravesteyn het 'boeganker' van Havenbedrijf Rotterdam, de onderscheiding voor mensen die een vitale rol hebben geleverd aan de haven.

  Verder lezen ›

 • SkyNRG bouwt duurzame kerosinefabriek in Delfzijl

  SkyNRG, zusterbedrijf van biobrandstofleverancier GoodFuels, gaat samen met haar partners KLM, SHV Energy en Schiphol in Delfzijl de eerste duurzame kerosinefabriek van Europa bouwen. Vanaf 2022 moet de fabriek op het terrein van Groningen Seaports bijdragen aan een jaarlijkse afname van 250.000 ton CO2 in de luchtvaart.

  Verder lezen ›

 • Haven Rotterdam stuurt 'slimme' container op wereldreis

  Het Havenbedrijf Rotterdam stuurt een 'slimme' container voorzien van allerlei meetapparatuur op een wereldreis van twee jaar. De container zal data verzamelen over vibraties, hellinghoek, positie, geluid, luchtvervuiling, vochtigheid en temperatuur. Zonnepanelen op de container registreren hoeveel energie een container op een containerschip, een trein of een truck kan oogsten tijdens de reis.

  Verder lezen ›

 • Minister ontvangt 150 jaar oude Akte van Mannheim

  Ter gelegenheid van een tentoonstelling in het Maritiem Museum arriveerde de originele Akte van Mannheim (opgesteld in 1868) per politieboot in Rotterdam. Minister Van Nieuwenhuizen nam het verdrag, dat al anderhalve eeuw zorgt voor vrije handel op de Rijn, in ontvangst.

  Verder lezen ›

 • Van Oord lanceert programma Sustainable Earth Actions

  Om zijn duurzame ambitie te onderstrepen presenteert Van Oord een whitepaper over 'Accelerating Climate Initiatives'. Daarnaast introduceerde de maritieme aannemer het duurzaamheidsprogramma Sustainable Earth Actions (S.E.A.), een platform van acties om succesvolle oplossingen te etaleren voor wereldwijde uitdagingen.

  Verder lezen ›

 • Yara Sluiskil opent nieuwe Ureum-8 fabriek in North Sea Port

  Yara Sluiskil bestaat dit jaar negentig jaar en viert dat onder meer met de opening van een Ureum-8 fabriek in North Sea Port. De kunstmestfabrikant investeert 240 miljoen euro in de nieuwe fabriek.

  Verder lezen ›

 • DEME installeert funderingen en turbines Hornsea Two

  DEME Offshore heeft het contract verworven voor het transport en de installatie van 165 funderingen voor offshore windpark Hornsea Two van Ørsted in het VK. Daarnaast gaat de maritieme aannemer de 165 turbines in het windpark installeren. 

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland