Nieuws

 • Meerderheid voor wetsvoorstel bescherming koopvaardij

  Er tekent zich een meerderheid af in de Tweede Kamer nu de ChristenUnie akkoord is gegaan met het wetsvoorstel ter bescherming koopvaardij. 

  Verder lezen ›

 • Elinex vernieuwt noodstroomvoorziening Maastunnel

  Elinex Power Solutions heeft een nieuwe noodstroomvoorziening aangelegd in de Maastunnel in Rotterdam. Het bedrijf uit Ridderkerk werd door Croonwolter&dros en Mobilis geselecteerd als toeleverancier voor de renovatie van de oudste afgezonken verkeerstunnel van Nederland.

  Verder lezen ›

 • Tankstation voor waterstof geopend in Delfzijl

  Delfzijl heeft een tankstation voor waterstof in gebruik genomen. Groningen Seaports is een van de initiatiefnemers. In Groningen en Drenthe gaan de eerste waterbussen rijden. Vanaf 2026 mogen alleen nog bussen zonder schadelijke uitstoot in het Nederlandse openbaar vervoer rijden.

  Verder lezen ›

 • Van Oord en BAM winnen opdracht versterking Afsluitdijk

  Rijkswaterstaat is van plan de versterking van de Afsluitdijk en de vergroting van de waterafvoercapaciteit te gunnen aan het consortium Levvel, met BAM (met PPGM) en Van Oord (met Aberdeen), en adviesbureau RebelValley. De opdracht heeft een contractwaarde van 921 miljoen euro.

  Verder lezen ›

 • Minister en sector eensgezind over maritieme strategie

  "De maritieme sector is onderweg naar een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin schepen op schone energie varen, autonoom en digitaal. Een tijdperk waarin fossiele brand- en grondstoffen verleden tijd zijn." Dit zei minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) bij de ondertekening van het Werkprogramma Maritieme Strategie.

  Verder lezen ›

 • Royal Smals vraagt vergunning voor bouw werkeiland in IJsselmeer

  Royal Smals heeft een vergunning aangevraagd om te starten met zandwinning in het IJsselmeer. De baggeraar is van plan een werkeiland aan te leggen waar het zand klaar wordt gemaakt voor levering aan de industrie. Naar verwachting gaat Smals de komende dertig jaar zo’n 2 miljoen ton zand per jaar winnen.

  Verder lezen ›

 • Steenkolenoverslag blijft nog 25 jaar in Rotterdam

  Het Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO), het grootste kolenoverslagbedrijf van Europa, heeft het huurcontract met het Havenbedrijf Rotterdam verlengd tot 2043. Dat is tegen het zere been van de Rotterdamse gemeenteraad, die in november een motie aannam voor 'uitfasering' van de kolenoverslag in de haven.

  Verder lezen ›

 • Grote order Boskalis voor havenuitbreiding Singapore

  Boskalis Westminster heeft een Letter of Award ontvangen voor havenuitbreiding in Singapore. Het project wordt uitgevoerd door een consortium met Penta Ocean Construction Company en Hyundai Engineering & Construction Company. De contractwaarde voor Boskalis (dat een aandeel heeft van 30 procent in het consortium) bedraagt circa 300 miljoen euro.

  Verder lezen ›

 • Haven en waterschappen akkoord over levering schoon water

  Waterschap Hollandse Delta, het Hoogheemraadschap van Delfland en Havenbedrijf Rotterdam hebben een ‘Overeenkomst Zoetwaterleverantie Brielse Meer/Bernisse’ gesloten. Het akkoord regelt de onttrekking van het zoet water van het Brielse Meer voor het haven- en industriegebied en beide waterschappen

  Verder lezen ›

 • Hybride techniek maakt visserij schoner en efficiënter

  Batterijsystemen zorgen voor optimaal motorgebruik, efficiënter generatorengebruik en boost power. Luuk Hijlkema, acccountmanager nieuwbouw van Wärtsilä, sprak op 15 februari over de mogelijkheden van hybride systemen bij de opening van een nieuw onderdelenmagazijn in Harlingen.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 01-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland