Nieuws

 • Rotterdamse haven zet in op LNG

  Het gaat nu nog om enkele zee- en binnenvaartschepen maar de Rotterdamse haven wil na 2020 koploper zijn in vloeibaar aardgas (LNG). “Dit jaar leveren we zo’n tienduizend ton aan de scheepvaart, over vijf jaar moet dat één miljoen ton zijn,” aldus Maud Eijgendaal van Havenbedrijf Rotterdam. Twee Noorse multipurpose schepen behoren tot de eerste klanten.

  Verder lezen ›

 • 'Apollo' uitkijkend over de haven van Pula, Kroatië. Foto: DEME

  GeoSea neemt zelfvarend Hefschip Apollo in de vaart

  GeoSea nam deze week haar nieuwe hefschip Apollo in de vaart. Het schip is uitgerust met dual fual motoren, zodat ze ook op LNG kan varen. Bijzonder aan het vaartuig zijn de 107 meter lange Jack-up legs, waardoor het vaartuig in 70 meter diep water een stabiel platform biedt voor offshore operaties.

  Verder lezen ›

 • Genomineerden Maritime Awards 2018 bekend

  Alle kanshebbers op de Maritime Awards 2018 zijn bekend. Op maandag 12 november horen de genomineerden tijdens het Maritime Awards Gala op het Taets Art and Event Park in Amsterdam of ze gewonnen hebben. Bij dit gala zijn bijna 900 maritieme professionals, politici en pers aanwezig, die op deze avond het innovatieve vermogen van de Nederlandse maritieme sector vieren.

  Verder lezen ›

 • Stremming bij Tiel weer ongedaan gemaakt

  Om verzilting van de Nederlandse rivieren te voorkomen heeft Rijkswaterstaat de stuw in de Lek bij Hagestein deels opengezet. De extra kubieke meters die voor 'tegendruk' moeten zorgen, worden ingelaten via de Prins Bernhardsluizen bij Tiel. De stremming van de sluizen is inmiddels teruggedraaid.

  Verder lezen ›

 • Maritieme sector wil bijdragen aan duurzame vlootvervanging

  De maritieme sector wil samenwerken aan het toepasbaar maken en verder ontwikkelen van Nederlandse maritieme innovaties en technologie op het gebied van duurzaamheid en milieu. De voorzitters van NML, KVNR en NMT hebben een brief gestuurd aan staatssecretaris Visser (Defensie) met een voorstel om samen te werken bij de ontwikkeling van duurzame technologie voor de vlootvervanging.

  Verder lezen ›

 • Bouw windpark Norther van start met vernieuwde Aeolus

  Het offshore-installatieschip Aeolus van maritieme aannemer Van Oord onderging een transformatie om deze maand de eerste fundering in de zeebodem te kunnen plaatsen voor Norther, het grootste offshore windpark van België.

  Verder lezen ›

 • Rotterdam bruist van maritieme energie met Wereldhavendagen

  Op 7, 8 en 9 september bruist Rotterdam weer van de energie tijdens de Wereldhavendagen, het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De meeste programmaonderdelen zijn te vinden op de nieuwe website van het evenement.

  Verder lezen ›

 • Voorlopige gunning Windpark Fryslân

  Het consortium Van Oord – Siemens Gamesa Renewable Energy is de voorkeursaannemer voor de bouw van Windpark Fryslân.

  Verder lezen ›

 • GeoSea voltooit plaatsing jacket-funderingen Borkum Riffgrund 2

  Installatieschip 'Innovation' van GeoSea heeft deze week de laatste van twintig 'suction bucket jacket'-funderingen op de zeebodem geplaatst van het Duitse offshorewindpark Borkum Riffgrund 2. 

  Verder lezen ›

 • Refit boorplatform Stena Don bij Damen Verolme Rotterdam

  Damen Verolme Rotterdam heeft de opdracht verworven voor een refit van het boorplatform 'Stena Don'. Na de installatie van een nieuw achtpunts aanmeersysteem zal het platform worden ingezet op de Noordzee ter hoogte van de Shetland-eilanden.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 06-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland