Nieuws

 • Onderzoekers bepleiten strengere regels diepzeemijnbouw

  Mangaanknollen zijn essentieel voor de biodiversiteit van de diepzee. Dit is een van de conclusies van de studie MiningImpact, waar onderzoekers van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) samen met collega's uit tien andere landen drie jaar aan hebben gewerkt. Zij komen met aanbevelingen voor de bescherming van rijke diepzee-ecosystemen.

  Verder lezen ›

 • Containeroverslag Rotterdam opnieuw in de lift

  De overslag van containers in de Rotterdamse haven blijft groeien. In de eerste negen maanden van 2017 steeg het aantal containers in vergelijking met dezelfde periode in 2016 met 10,1 procent tot 10,2 miljoen eenheden (TEU). De totale overslag steeg in dezelfde periode met 2 procent.

  Verder lezen ›

 • Alewijnse bouwt mee aan baggerschepen bij Barkmeijer Shipyards

  Alewijnse Marine heeft opdracht gekregen voor het ontwerp, de levering en inbedrijfstelling van de elektrische installatie en automatisering aan boord van twee nieuwe Trailing Suction Hopper Dredgers (TSHD). De twee gespecialiseerde baggerschepen worden gebouwd bij Barkmeijer Shipyards in het Friese Stroobos voor het Britse bedrijf Hanson.

  Verder lezen ›

 • HbR ontwikkelt multifuel bunkerstation in Dordrecht Inland Seaport

  Havenbedrijf Rotterdam (HbR) wil een nieuw multifuel bunkerstation realiseren voor het tanken van LNG en andere schonere brandstoffen. Toekomstige locatie is Krabbegors/Duivelseiland op het terrein van Dordrecht Inland Seaport.

  Verder lezen ›

 • Jan de Nul versterkt Prins Hendrikzanddijk in Texel

  De Belgische baggeraar Jan de Nul heeft de opdracht verworven voor de versterking van de Prins Hendrikzanddijk in Texel. De ruim drie kilometer lange dijk wordt aan zeezijde versterkt met zand. Dankzij de dijkversterking krijgt het waddeneiland er 200 hectare bij.

  Verder lezen ›

 • Maritieme industrie positief over nieuw regeerakkoord

  De maatregelen op het gebied van klimaat, innovatie en investeringen in Defensie die zijn aangekondigd in het nieuwe regeerakkoord, betekenen een opsteker voor de maritieme sector. Dat schrijft belangenorganisatie Netherlands Maritime Technologie (NMT). Ook Havenbedrijf Rotterdam is positief over de nieuwe plannen.

  Verder lezen ›

 • Damen levert sleephopperzuiger aan Gippsland Ports

  Damen Shipyards Group heeft de 'Tommy Norton', een sleephopperzuiger van het type TSHD 650, afgeleverd aan Gippsland Ports in Australië.

  Verder lezen ›

 • Reders omarmen voorstel Green Deal voor scheepvaartsector

  De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders is tevreden over het voornemen van het nieuwe kabinet om met de scheepvaartsector een zogenoemde Green Deal af te sluiten. Het Regeerakkoord vermeldt dat er in de zeescheepvaart nog veel milieuwinst is te behalen.

  Verder lezen ›

 • Drijvende tool voor onderhoud windturbines

  Op de beurs Offshore Energy in Amsterdam presenteren Temporary Work Design (TWD) en Koninklijke Wagenborg een schaalmodel van een Blade Exchange Tool. De tool biedt een drijvende oplossing voor het onderhouden en vervangen van de rotorbladen van windturbines.

  Verder lezen ›

 • Joint Venture BigRoll Shipping wordt opgebroken

  De joint venture BigRoll Shipping houdt per 1 januari 2018 op te bestaan. Per dezelfde datum voegt multipurpose reder BigLift twee nieuwe identieke transportschepen toe aan zijn vloot, de BigLift Barentsz en de BigLift Baffin.

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie 6 - 2017

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland