Intercontinentale lijndienst Verbrugge Terminals van start

Branche: Havens, Zeevaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 21 januari kwam bij Verbrugge Terminals in Vlissingen in North Sea Port het schip Balao aan met fruit aan boord. Hiermee ging de eerste intercontinentale lijndienst van Verbrugge van start. 

Het schip vervoert onder meer fruit zoals bananen en ananas. De goederen worden geladen in Cartagena en Santa Marta in Colombia en Puerto Limón in Costa Rica. Vanuit Zuid-Amerika varen de schepen naar de Europese havens Londen, North Sea Port en Rotterdam.

Voor Verbrugge is dit de eerste intercontinentale lijndienst. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen in North Sea Port varen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers.

De Balao is 208 meter lang en kan ruim 500 koelcontainers aan boord nemen. Een honderdtal containers met 2,5 miljoen kilo fruit en fruitsappen worden in Vlissingen bij en door Verbrugge gelost. Vervolgens gaat het fruit naar Zoomweg Zeeland Coldstore dat over de nodige koel- en vrieshuizen beschikt.

Food Port

North Sea Port zet als ‘food port’ in op de overslag van onder meer fruit. Met de nieuwe lijndienst verankert Verbrugge zich nog steviger in het havengebied van Vlissingen.  Verbrugge heeft nu ruim duizend medewerkers. De lijndienst zorgt niet direct voor nieuwe banen. Wel voor bananen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland