Innovatief project voor een hybride patrouilleboot | Maritiem Nederland
Nieuws

Innovatief project voor een hybride patrouilleboot

MAN Rollo leverde in april dit jaar twee motoren voor de hybride patrouilleboot, de RPA 8, die in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam door Scheepswerf Kooiman wordt gebouwd.

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft bij de aanbesteding van het inspectievaartuig een aantal uitgangspunten gedefinieerd zoals de kosten over de gehele levensduur, het reduceren van de uitstoot en het minimaliseren van de golfopwekking. Ook is bepaald dat de patrouilleboot wordt uitgerust met een hybride voortstuwingsinstallatie waarmee zowel dieselelektrisch als dieseldirect gevaren kan worden.

Het vaart dieselelektrisch op één van de motoren (382 kW per stuk) tot een snelheid van 25 km/u en dieseldirect op beide hoofdmotoren bij snelheden tussen 25 km/u en 35 km/u. Door deze juiste belasting van de motoren vaart de RPA 8 met een efficiëntere verbranding en reduceert daardoor het brandstofverbruik en de uitstoot. Tevens wordt door middel van een nabehandelingsinstallatie de uitstoot van schadelijke stoffen verder beperkt. Door de warmteterugwinning via het koelwatersysteem van de motoren wordt bovendien het dekhuis verwarmd.

Scheepswerf Kooiman werkt nauw samen met de Van Oossanen groep, die speciaal voor de RPA 8 een romp heeft ontworpen. De romp is een combinatie van twee gepatenteerde uitvindingen: de Fast Displacement Hull Form en de Hull Vane. Hiermee wordt én de golfopwekking geminimaliseerd én de weerstand van het schip op topsnelheid met 20 procent verlaagd. Voor het behalen van de gewenste topsnelheid (35 km/u) is nu in totaal 736 kW toereikend.

Het schip wordt voorzien van twee MAN D2676LE424 motoren, met een vermogen van 382 kW bij 1.800 toeren per minuut.

Partners Maritiem Nederland