Innovatie

Auteur: Ronald J. de Jong | Publicatiedatum:

Toen ik de artikelen over de all weather terminals in Maritiem Nederland las, moest ik onwillekeurig denken aan een ervaring van een beleidsmedewerker van de voormalige Scheepvaart en Industrievereniging Noordzeekanaalgebied. Hij moest de directeur van de Waterland Terminal in de Westhaven spreken. Aangekomen op het terrein kwam een heftruck hem tegemoet. Hij vroeg de chauffeur waar hij de directeur kon vinden. “Dat ben ik”, klonk het nuchter. “Wat wilt u van mij?” Het is tekenend voor de persoon van Dirk Broeder, die een belangrijke rol in de Amsterdamse haven heeft gespeeld.

 

Dirk Broeder begon in het familiebedrijf in de Neptunushaven in Amsterdam. Het bleek dat vooral de verschepers van staal behoefte hadden aan een ‘geconditioneerde’ overslag van hun producten. Dat wil zeggen overslaan waarbij de weersinvloeden tot een minimum beperkt konden worden. Het idee van een overdekte terminal was geboren. Het bleek onmogelijk om bij de banken de benodigde financiering voor een dergelijk project los te krijgen. Het is aan de vooruitziende blik van de toenmalige directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam, Godfried van den Heuvel, te danken dat de terminal er toch kon komen. Het gemeentelijk havenbedrijf stelde zich garant.

 

In 1998 werd de eerste overdekte overslaghal in Europa geopend. Het werd een ongekend succes. De overslag breidde zich uit tot papierproducten. Een tweede terminal werd 2002 geopend, een derde is in aanbouw. Het idee vond navolging in andere havens. Dirk Broeder liet zich niet gek maken en zag zich vooral als teamleider van een dynamisch bedrijf. Toen er gedurende een korte periode iets minder werk was, stapte hij met zijn medewerkers in de bus om in Antwerpen te gaan kijken of ze daar nog iets konden leren.

 

Zijn verdienste voor de Amsterdamse en Nederlandse havens is groot. Broeder kreeg hiervoor in 2005 de havenpenning van Amsterdam uitgereikt. Binnenkort gaat hij met pensioen en zal zich terugtrekken uit zijn bedrijf. Omdat Broeder geen opvolger heeft, heeft hij zijn aandeel verkocht aan VCK Groep. Tekenend voor de instelling van deze havenondernemer is dat hij bij de verkoop van zijn bedrijf zijn personeel een gedeelte van de opbrengst gunt. Daar kunnen managers die onbeschaamd hun zakken vullen nog iets van leren.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland