IHC Merwede wordt Koninklijke IHC

De burgemeester van Sliedrecht Bram van Hemmen overhandigt het predicaat aan CEO Bram Roelse.

Branche: Baggeren, Scheepsbouw | Auteur: Angelique Bosman | Publicatiedatum:

IHC Merwede heeft het predicaat Koninklijk gekregen. De nieuwe naam van de scheepsbouwer wordt Koninklijke IHC.

Met dit predicaat zal de Koninklijke Kroon in het logo opgenomen worden. Het predicaat werd overhandigd tijdens de opening van de expositie ‘IHC Merwede: Werven met een reputatie’ in het Baggermuseum in Sliedrecht op vrijdag 20 juni. CEO Bram Roelse mocht het predicaat in ontvangst nemen.

Vorig jaar vierde IHC zijn 325-jarig bestaan. Het huidige bedrijf werd in 1943 gevormd uit de samensmelting van werven waarvan de voorlopers al sinds de zeventiende en negentiende eeuw in bedrijf waren. IHC is ondertussen uitgegroeid tot wereldmarktleider als leverancier van efficiënte schepen en equipment voor natte mijnbouw- en baggeractiviteiten, en heeft ruim drieduizend werknemers in dienst, werkzaam in veertien landen.

Om het predicaat Koninklijk te mogen voeren moet een onderneming aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo moet het bedrijf minimaal honderd jaar bestaan, minimaal honderd werknemers hebben en een vooraanstaande plaats innemen met bij voorkeur een internationale uitstraling. Daarnaast geldt dat niet meer dan één organisatie per branche het predicaat Koninklijk mag voeren. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland