IHC levert sleephopperzuiger 'Lesse' aan baggerbedrijf De Boer

Branche: Baggeren, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Royal IHC heeft de sleephopperzuiger 'Lesse' afgeleverd aan Baggerbedrijf De Boer (Dutch Dredging). De negende hopper in de vloot van De Boer heeft de seatrials goed doorstaan en is nu operationeel inzetbaar.

Het ontwerp van de Lesse is gebaseerd op twee eerdere hopperzuigers die IHC bouwde voor De Boer: 'Albatros' (2013) en 'Mahury' (2015). Het nieuwe schip werd gebouwd onder aupiciën van IHC op de werf MTG Dolphin in Varna, Bulgarije. 

De sleephopperzuiger is bijna 80 meter lang, vaart maximaal 10 knopen en kan tot op 30 meter diep baggeren. In de beun is ruimte voor 2.300 kubieke meter slib. De Lesse is ontworpen voor onderhoudsbaggerwerk en landaanwinning en kan wereldwijd zowel op zee als in binnenwateren worden ingezet.

Maximale up-time

Bij de bouw van het schip hebben medewerkers van De Boer veel praktische input gegeven. Daardoor is er extra aandacht voor het gebruiksgemak en maximale ‘up-time’ door onder meer het gebruik van slijtvaste onderdelen en onderhoudsvrije apparatuur. Een andere innovatie is de Plumigator van IHC, die de slibwolk rondom het schip vermindert. Hierdoor wordt de milieu-impact van het baggeren sterk gereduceerd.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland