IHC benoemt Chief Transformation Officer

Branche: Baggeren, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Royal IHC heeft Gert-Jan Antvelink per 1 juli benoemd als Chief Transformation Officer en lid van de Raad van Bestuur. Hij moet de scheepsbouwer weer snel naar de zwarte cijfers loodsen en helpen bij de versnelling van in 2018 ingezette veranderings- en verbeteringstraject.

Antvelink heeft ruime ervaring in grootschalige verandertrajecten bij organisaties zoals Van Gansewinkel en Bosal. Hij zal zich in zijn rol bij IHC vooral richten op het op de korte termijn verbeteren van de financiële resultaten en versnellen van de ingezette koers. 

Hij krijgt hierbij ondersteuning van Daniel Himmel, die de Raad van Bestuur tijdelijk komt versterken. De Duitser heeft veel ervaring als consultant in grote transformaties (bij McKinsey) en ervaring in de scheepsbouwsector. "Hij zal zich samen met de al bestaande teams richten op het ondersteunen van de benodigde verbeteringen in het operationele proces om OSBIT (volgens specificatie, binnen budget en op tijd) te leveren aan onze klanten", aldus IHC.

Volgens het persbericht gaat IHC gebukt onder "het lange na‐ijl effect van een aantal lastige projecten". Eerder maakte het FD bekend dat er een stevige discussie loopt over "de compensatie van een extra werkorder" voor DEME, een van de grootste klanten van de scheepsbouwer in Kinderdijk.

Verkoop Vremac Cylinders

Om de balans op te schonen en werkkapitaal vrij te spelen heeft Royal IHC het bedrijfsonderdeel Vremac Cylinders verkocht aan de Vydraulics Group, een samenwerkingsverband van twee toeleveranciers van hydraulische systemen en componenten. 

Bij Vremac Cylinders werken 120 mensen. In 2007 nam IHC het Apeldoornse bedrijf over (dat toen nog Vremac Hydraulics heette). De cylinders van Vremac worden gebruikt in toepassingen voor zware omstandigheden zoals baggerwerkzaamheden, offshore, bruggen, sluisdeuren en zware machines.

De werkzaamheden van Vremac vallen sinds 2018 niet meer onder de kernactiviteiten van IHC. Vremac wordt daarom ondergebracht bij het Belgische bedrijf Vapo en de Amersfoortse onderneming Hydropack. Deze twee bedrijven vormen samen de Vydraulics Group.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland