Hybride tankers van rederij AET bunkeren in Rotterdam

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Anderhalve week na de 'Eagle Brasilia' meerde op 13 april ook het zusterschip 'Eagle Bintulu' aan in de Rotterdamse haven. De twee hybride tankers van de Maleisische rederij AET varen zowel op LNG als op stookolie. Ze zijn gecharterd door Shell voor de Atlantische regio. 

De Eagle Brasilia en Eagle Bintulu zijn twee Aframax tankers en gebouwd door Samsung Heavy Industry Co in Zuid Korea. Het in de vaart nemen van de twee schepen past in AET’s ‘Green Sustainability Agenda’.  “We willen ervoor zorgen dat dit LNG dual-fuel Aframax schip zo efficiënt mogelijk presteert, met continue prioriteit voor naleving van de hoogste veiligheidsnormen”, zegt captain Rajalingam Subramaniam, president en CEO van AET.

LNG hub

De Eagle Brasilia en Eagle Bintulu worden gebunkerd door de Cardissa, het LNG bunkerschip van Shell met als thuismarkt Rotterdam. “Dit past in ons streven om een belangrijke LNG hub te worden en om de scheepvaart te stimuleren over de transitie te maken van stookolie naar LNG als brandstof voor de zeescheepvaart”, aldus Ronald Paul, COO van Havenbedrijf Rotterdam.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland