Huisman ontwikkelt modulaire monopile gripper voor Jan De Nul

Branche: Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In opdracht van Jan De Nul Group ontwikkelt Huisman een 'gripper' voor de plaatsing van monopiles in windparken. De nieuwe monopile gripper behoort tot de meest veelzijdige en geavanceerde in zijn soort.

De monopile gripper krijgt een modulair ontwerp, waardoor hij in een breed scala aan projecten kan worden ingezet. Jan De Nul gaat de gripper gebruiken voor de installatie van de monopiles voor windparken, zoals Northwester 2. Na oplevering, die is voorzien voor het tweede kwartaal van 2019, zal de monopile gripper worden geplaatst op windturbine installatieschip 'Vole au Vent' van de Belgische maritieme aannemer.

De Huisman gripper is uiterst veelzijdig en kan een rol spelen in zowel bestaande als toekomstige projecten waarvan de specificaties nog niet vast staan. Deze flexibiliteit maakt de gripper tot een ongeëvenaard stuk ‘mission equipment’ waarmee Jan De Nul in staat is om, op een efficiënte wijze, de bouw van offshore windturbineprojecten te plannen. 

"Voortbouwend op het succes van onze geavanceerde hijsmiddelen voor de installatie van offshore windturbines, hebben we een serie innovatieve en veelzijdige installatiemiddelen voor de offshore windindustrie geïntroduceerd", zegt Pim Overes, coo bij Huisman Equipment. "Het innovatieve ontwerp is de start geweest van een intensieve samenwerking tussen de technische en operationele teams van Jan De Nul en Huisman."

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland