HTS Intermodaal en RWG bundelen lading op route Rotterdam-Duisburg

Branche: Binnenvaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Logistiek dienstverlener HTS Intermodaal en deepsea terminal RWG gaan lading bundelen op de route tussen Duisburg, Gorinchem en de Rotterdamse haven. Het initiatief krijgt een financiële steun in de rug van het Havenbedrijf Rotterdam vanuit het Sectoroverleg Containerbinnenvaart dat vorig jaar is gestart.

De samenwerking houdt in dat schepen bij terminals in Duisburg lading combineren voor één deepsea containerterminal in Rotterdam en visa versa. Bundeling van lading en een vast vaarschema op een punt-punt verbinding reduceren de havenverblijftijd, verminderen congestie, bevorderen efficiency en verbeteren de verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland, de grootste economie binnen Europa.

Eerder in 2018 kondigden drie andere partijen een vergelijkbare samenwerking aan op de zogeheten West-Brabant Corridor tussen Rotterdam, Moerdijk en Tilburg. Evenals het voorgaande initiatief van de West-Brabant Corridor vindt het initiatief van HTS Intermodaal plaats op een corridor van grote omvang voor Rotterdam.

HTS Intermodaal bundelt lading op een specifieke vaarroute met een vast vaarschema. Hierdoor wordt de call size per barge op de terminal vergroot, neemt het totaal aantal havenbezoeken af en wordt de efficiency en betrouwbaarheid verhoogd. De combinatie van RWG en HTS Intermodaal vaart twee keer per week op vaste tijden. Dit betekent een flinke reductie van de doorlooptijd van de containers.

Betere achterlandverbinding

Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistics van Havenbedrijf Rotterdam: “Wij juichen deze vorm van samenwerking toe. Het draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de Rotterdamse haven en soepele verbindingen met het Europese achterland. Daarom ondersteunt het Havenbedrijf dit initiatief vanuit onze incentiveregeling voor de containerbinnenvaart."

Hoogsteden verwacht dat meer inland terminals ook met punt-punt verbindingen op deepsea terminals gaan werken als blijkt dat het project goed uitpakt.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland