Hoyer Motors opent testcentrum voor elektromotoren

Branche: Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Hoyer Motors, een belangrijke leverancier van elektromotoren voor de maritieme sector, heeft deze maand een testcentrum geopend op haar thuisbasis in Hadsten, Denemarken. Het nieuwe testcentrum versterkt de positie van Hoyer als preferred supplier van elektromotoren voor OEM-klanten.

Het testcentrum stelt Hoyer in staat om in eigen huis en binnen korte tijd elektromotoren tot 1000 kW te testen en te certificeren. De toegenomen flexibiliteit en grondige documentatie van geteste motoren is waardevol voor grote internationale OEM-producenten van pompen, ventilatiesystemen en andere toepassingen binnen de maritieme, industriële en windsector. 

“Het testcentrum is een onderdeel van onze strategische focus op grote OEM-producenten. De elektromotoren van Hoyer worden gebruikt in kritische toepassingen aan boord van schepen, in windturbines en op olieplatforms. Producenten en hun klanten moeten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de motoren om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen", zei Henrik Sørensen, ceo van Hoyer, tijdens de opening.

Het testcentrum biedt Hoyer ook de mogelijkheid om klanten uit te nodigen om de verschillende tests bij te wonen. Hetzelfde geldt voor inspecteurs van maritieme classificatiebureaus zoals ABS, DNV GL en Bureau Veritas waar Hoyer nauw mee samenwerkt.

Met en zonder belasting

In eerste instantie zal Hoyer alleen onbelaste tests uitvoeren op elektromotoren tot 1.000 kW, met een spanning tussen 110-830 V en bij frequenties tot 120 Hz. In de loop van 2019 wordt de capaciteit uitgebreid om motoren onder volledige belasting (full load) te testen. Ook wordt het mogelijk middenspanningsmotoren van Hoyer met spanningen tot 13.200 V te testen.

Hoyer beschikte al over een testcentrum in Ningbo, China. Het nieuwe testcentrum op de thuisbasis van de Deense motorenfabrikant is volgens dezelfde principes gebouwd. De twee centra gaan ook nauw samenwerken om OEM-klanten in Europa en Azië optimaal te bedienen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland