Honderdjarig Spido mag zich nu Koninklijk noemen

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 5 juli vierde Spido haar 100-jarig bestaan aan boord van de ‘James Cook’. Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, overhandigde het Koninklijke predicaat. Het rondvaartbedrijf mag zich nu ‘Koninklijk noemen.

In het Maritiem Museum Rotterdam is sinds enkele weken de tentoonstelling ‘Venster op de Haven’ over honderd jaar Spido te zien. Het Rotterdamse rondvaartbedrijf, dat ooit is begonnen als pendeldienst voor zeelieden, biedt zijn passagiers al een eeuw een blik op de steeds veranderende haven van Rotterdam. De expositie is te bezoeken tot en met september 2020. 

In de tentoonstelling kijken bezoekers letterlijk door vensters naar de steeds veranderende haven van Rotterdam. Ze reizen van de twintiger jaren naar de periode van de wederopbouw en via de ‘hippe’ jaren zestig naar de toekomst. Bezoekers ontdekken verhalen aan de hand van historische en moderne filmbeelden en unieke objecten uit de collecties van het Maritiem Museum en Spido.

Ze ontmoeten kleurrijke personages zoals kapitein Ferwerda die al 45 jaar voor Spido vaart en Selma Droogleever die, net als haar moeder en grootmoeder, duizenden passagiers met haar camera vastlegde op de loopplank naar het schip. Voor de een zal de tentoonstelling een feest van herkenning zijn, voor de ander een kijkje achter de schermen van een Rotterdams icoon dat zijn koers de afgelopen eeuw steeds weer heeft aangepast aan nieuwe omstandigheden en veranderde behoeften van de passagiers.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland