Holland Shipyards bouwt hybride ferry voor Kiel

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Holland Shipyards in Hardinxveld-Giessendam gaat een hybride veerboot bouwen voor Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel (SFK), het veerbootbedrijf van de Noord-Duitse stad Kiel.

In de tender kwam Holland Shipyards als beste uit de bus met een aansprekend scheepsontwerp in combinatie met hybride aandrijving. Voor het GVB in Amsterdam bouwde de werf de afgelopen jaren al vier hybride IJveren. 

Ook de veerboot voor de stad Kiel krijgt een hybride aandrijving. Het schip kan varen op generatoren of een batterijbank. Vooral de mogelijkheid om emissievrij te varen in het stadscentrum is een grote stap vooruit voor Kiel, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.

De bouw van de eerste ferry, die 'Gaarden' gaat heten, duurt ongeveer een jaar. Tijdens de bouw kan SFK de keuze maken om drie extra zusterschepen te bestellen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland