HMC bestelt complexe kraansimulator

Branche: Offshore | Auteur: Jan Spoelstra | Publicatiedatum:

Voor het trainen van kraanmachinisten laat Heerema een nieuwe kraansimulator bouwen.

Op 21 mei zette Heerema Marine Contractors (HMC) de handtekening onder een contract voor de levering van een kraansimulator door de Noorse firma Kongsberg. Het zogenaamde K-Sim Offshore simulation platform wordt naar eigen zeggen de meest geavanceerde kraansimulator ter wereld. Kongsberg levert de simulator in september 2015 op. De simulator komt op de HMC Academy op het hoofdkantoor van HMC in Leiden te staan.

HMC is gespecialiseerd in transport en installatie van offshore platforms. Daarnaast zetten olie- en gasbedrijven de kraanschepen van HMC steeds vaker in om platforms van zee te halen omdat oude olie- en gasvelden opraken. De simulator is bedoeld om nieuw personeel op te leiden, maar ook om bestaande machinisten voor te bereiden op complexe operaties op zee.

De simulator bestaat uit twee werkplekken voor kraanmachinisten en een nauwkeurig nagebouwde brug. De simulator wordt voorzien van modellen van de half-afzinkbare kraanschepen ‘Balder’ en ‘Thialf’ (14.000 ton hijsvermogen), het offshore installatieschip ‘Aegir’ (4.000 ton hijsvermogen) en diverse pontons. Daarnaast wordt de software voorzien van objecten die de schepen tegenkomen tijdens hun werk, zoals jackets (fundaties) en top-sides (bovenbouw) van offshore constructies.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland