Hiswa en Recron bezegelen fusie

Branche: Jachtbouw & Watersport | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

In 2019 gaan Hiswa Vereniging, ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport, en Recron, brancheorganisatie voor recreatieondernemers, een fusie voorbereiden. De nieuwe organisatie Hiswa-Recron moet per 1 januari 2020 operationeel zijn.

Tijdens de ledenvergaderingen van beide verenigingen op 6 december kreeg het fusiebesluit, dat in oktober was voorbereid, groen licht.

Hiswa-directeur Geert Dijks wordt straks directeur van de nieuwe vereniging Hiswa-Recron. “Samen maken we ons sterker voor de toekomst. Recron en Hiswa hebben veel gemeenschappelijk en vullen elkaar op onderdelen goed aan. Beide merken staan goed bekend: Recron vooral bij de overheid en Hiswa vooral bij consumenten. Recron heeft een groot ledenvolume en is sterk in lobby. Hiswa heeft veel expertise op het gebied van marketing, promotie, productontwikkeling en waterbeleid.

"Er komen straks drie afdelingen: een afdeling Recreatie & Leisure, een afdeling Jachtbouw & Watersport en een afdeling Beleid & Advies waar specialisten samenwerken op het gebied van sociaal beleid, juridisch advies, productontwikkeling, trainingen en ledenvoordeelprogramma’s”, aldus Dijks.

Hiswa blijft als merk

Binnen de afdelingen zijn er mogelijkheden voor het organiseren van bedrijfsgroepen en commissies met eigen werkprogramma’s. Zoals voor kampeerbedrijven, groepsaccommodaties en buitensportbedrijven, maar ook voor jachtservicebedrijven en het superjachtcluster. Het merk Hiswa blijft overeind. Bijvoorbeeld voor de erkenningen en certificeringen van bedrijven en personen. Maar ook voor de beurzen en exportprogramma’s als de Hiswa Holland Yachting Group.

Bij de fusievereniging zijn straks 2.500 ondernemers aangesloten. Recron heeft ruim 1.600 aangesloten ondernemers in de vrijetijdssector. Deze ondernemingen zijn allemaal actief in toerisme, recreatie en vrije tijd. Hiswa Vereniging heeft 850 leden en kent naast grote afdelingen op het gebied van jachtbouw en handel, een behoorlijk aantal leden dat actief is in de vrijetijdssector. Juist op dat vlak zijn Recron en Hiswa natuurlijke partners.

De bureauorganisatie bestaat straks uit circa 30 professionals. Voor de nieuwe kantoororganisatie van Hiswa-Recron wordt nieuwe huisvesting gezocht in het midden van het land. Recron houdt nu nog kantoor in Zeist en Hiswa in Amsterdam.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland