Hermod wacht op transport naar Rotterdam

Branche: Offshore, Zeevaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Als de weersomstandigheden meewerken wordt het kraanschip Hermod van het Calandkanaal versleept naar de Dockwise Vanguard in Alexiahaven in Rotterdam-Maasvlakte.

Deze week werd bekend dat Boskalis-dochter Dockwise vier grote transportcontracten heeft verworven. Een van deze contracten betreft het vervoeren van de Hermod, het half-afzinkbare kraanschip uit 1978 van Heerema Marine Contractors. De Hermod wordt in de haven van Rotterdam op de Dockwise Vanguard geladen en vervoerd naar Zhoushan in China. Na het lossen zal de Hermod worden ontmanteld en gerecycled op de wef van Zhoushan Changhong International Ship Recycling.

Het is de bedoeling om het 154 meter lange en 86 meter brede kraanschip dit weekend de verhalen van het Calandkanaal (havennummer 5340) naar de Dockwise Vanguard in de Alexiahaven (Rotterdam-Maasvlakte). De vaartocht duurt circa vier uur. Maar dat kan alleen onder rustige weersomstandigheden. Bij slecht weer kan de Hermod naar verwachting pas op 15 september worden verhaald. Daarna wordt het kraanschip op de Vanguard geladen en zeevast gemaakt. Direct daarna vertrekt het schip naar China.

Het transport van de Hermod is te vergelijken met dat van de Armada Intrepid. Twee jaar geleden werd deze FPSO in het Calandkanaal op de Dockwise Vanguard geladen. Ook dit keer wordt er veel publieke belangstelling verwacht.

In 2015 werd de Armada Intrepid op de Vanguard geladen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 09-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland