Heerema verlegt grenzen in offshore lifting

Branche: Offshore, Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Heerema Marine Contractors (HMC) heeft een grensverleggende manier van offshore lifting ontwikkeld met behulp van vier parallel werkende kranen. Hiermee is het mogelijk om complete topsides of jackets integraal te installeren of te verwijderen. De hijstechniek is deze week met succes getest in de Golf van Mexico.

Quad-lifting is geschikt om topsides op elk type fundering te installeren, van jackets tot drijvers. Voor de test in de Golf van Mexico werden vier parallel werkende kranen gebruikt op de Thialf en de Balder, twee van de grootste halfafzinkbare kraanschepen uit de vloot van HMC.

Wanneer volgend jaar het nieuwe kraanschip Sleipnir operationeel is, kan de grens van de hijscapaciteit opnieuw worden verlegd. Beide reuzen zijn goed voor een gecombineerde hijscapaciteit van 14.000 mT (Thialf) en 20.000 mT (Sleipnir).

Dankzij de Quod-hijsmethode hebben ingenieurs meer vrijheid bij het ontwerpen van topsides en jackets qua lay-out in verhouding tot gewicht en afmetingen. Bovendien biedt de hijsmethode de mogelijkheid om de topside als een totaalpakket onshore te bouwen. Volgens HMC is hiermee een aanzienlijke besparing op de projectkosten mogelijk.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 2-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland