Eerste Taiwanees windproject voor Heerema | Maritiem Nederland
Nieuws
Jan Pieter De Nul, Koos-Jan van Brouwershavens en cfo Wijnand Tutuarima tekenen het contract (foto: HMC)

Eerste Taiwanees windproject voor Heerema

redactie | dinsdag 23 juli 2019
Offshore Wind

Heerema Marine Contractors (HMC) is voor de eerste keer betrokken bij de aanleg van een offshore windpark in Taiwan. De opdracht is verleend door de Taiwanese branche van Jan De Nul en betreft de installatie van 21 jacket-funderingen voor het Changhua-project.

Het Changhua Taiwan Power Company Windfarm Phase 1 project is een project van de Taiwan Power Company (TPC), uitgevoerd door een consortium van Jan De Nul en Hitachi. De installatie zal plaatsvinden op acht kilometer voor de kust van Changhua county, op een waterdiepte van 18 tot 28 meter. 

De funderingen moeten bestand zijn tegen uitdagende Taiwanese omstandigheden zoals een aardbeving, tyfoons en hoge golven. Voor de installatie zet Heerema installatieschip Aegir in, dat in staat is om dit soort uitdagende projecten uit te voeren. 

"Dit is onze eerste opdracht in Taiwan dus daarmee bereiken we een belangrijke mijlpaal", zegt Heerema-ceo Koos-Jan van Brouwershaven. "Het Changhua-project bevestigt onze ambitie om overal ter wereld mee te bouwen aan grote windprojecten en zal onze positie in de Aziatische markt van windenergie versterken."

Van Brouwershaven roemt in het bijzonder de samenwerking met Jan De Nul. "De hands-on mentaliteit en het continu zoeken naar de beste mogelijkheden om de samenwerking te verbeteren is een van de drijfveren van dit team en Heerema als bedrijf. Deze houding geeft het vertrouwen dat we gezamenlijk alles aan kunnen."

Heerema begint in maart 2020 met de offshore werkzaamheden voor het project; met een geplande voltooiing in juni 2020.

Partners Maritiem Nederland