HFG verkoopt locatie Zwijndrecht aan Rosetti Marino

Branche: Offshore | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Heerema Fabrication Group (HFG) verkoopt een belangrijk deel van haar activiteiten op het gebied van het ontwerpen en fabriceren van complexe staalconstructies voor de offshore markt. De HFG-yard in Zwijndrecht wordt verkocht aan het Italiaanse industriële concern Rosetti Marino.

HFG kampt al enige tijd met onvoldoende project volume en een marginale winstgevendheid. Daarnaast zijn de risico’s bij het bouwen van topsides hoog en zijn klanten niet bereid voor dit risico te betalen. 

Behalve Zwijndrecht wordt ook de locatie in Hartlepool (VK) afgestoten. De voorgenomen desinvestering zal leiden tot sluiting van het hoofdkantoor van HFG in Nederland. Hierdoor zullen zestig arbeidsplaatsen komen te vervallen. Naar verwachting zal de verkoop van de yard in Zwijndrecht niet tot banenverlies zal leiden. Ook voor de activiteiten van de yard in Hartlepool zal een nieuwe eigenaar worden gezocht. 

Eerdere herstructurering

Twee jaar geleden onderging HFG al een ingrijpende herstructurering. waarbij 450 van de 770 arbeidsplaatsen verdwenen. Aanleiding was toen de gedaalde olieprijs. het uitblijven van investeringen in de olie- en gasindustrie en de prijsdruk en ongunstige contractvoorwaarden in de windenergiemarkt. Hierbij sprak het bedrijf de verwachting uit dat de markt in 2019 zou herstellen.

CEO Koos-Jan van Brouwershaven toont zich teleurgesteld dat de eerdere reorganisatie niet het gewenste effect heeft gehad. “Onder de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden heeft HFG met haar huidige structuur en hoofdkantoororganisatie te weinig perspectief haar activiteiten te continueren.”

Jackets voor offshoremarkt

De HFG yard in Vlissingen, ondersteund door de yard in Polen, zal zich blijven toeleggen op de bouw van jackets voor de offshore industrie en tevens dienst blijven doen als ondersteunende yard voor zusterbedrijf Heerema Marine Contractors (HMC).

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland